БСП прокламираше, че е предложила 6 души, по които няма

...
БСП прокламираше, че е предложила 6 души, по които няма
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Изборът за ВСС бе свирен мач, който Нинова продаде


" Българска социалистическа партия прокламираше, че е предложила 6 души, по които няма възражения. Даде на ГЕРБ да им избере едни 3-ма души, които са по-приближени на Цацаров, на статуквото ". Така водачът на Движение 21 Татяна Дончева разяснява пред Българска национална телевизия в сряда държанието на социалистите при попълването на парламентарната квота във Висшия правосъден съвет.

По думите й ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е " продала мача " за кадорвия орган на Темида.

Според нея в случай че най-малко двама от отпадналите трима претенденти на Българска социалистическа партия са били определени, е било допустимо да се получи " нещо по-различно ". Кандидатите на Българска социалистическа партия, които бяха определени са Даниела Маринова-Марчева и Драгомир Кояджиков за съдийската гилдия и Светлана Бошнакова за прокурорската гилдия. Тримата, които не получиха задоволително гласове, с цел да влязат във Висш съдебен съвет, са Диана Хитова, Маринела Тотева и Марина Дойчинова.

“Какво значи Българска социалистическа партия да си постави 6-те кандидатури, от които ГЕРБ да си избере 3-ма, които избира? Свирен мач няма за какво да коментирам”, сподели още Дончева за някогашните си сътрудници от левицата.

Тя изясни, че Висш съдебен съвет, без значение, че правосъдната система е самостоятелна, е много обвързван с парламентарните партии. Според нея “има значение дали претендентите са търсени като реформатори, или като хора, които закрепват статуквото”.

Лидерът на Движение 21 добави още, че претендентите, номинирани от " Обединени патриоти " са свързани с Движение за права и свободи.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР