БСП продължи темата с оставката на Делян Добрев от парламента,

...
БСП продължи темата с оставката на Делян Добрев от парламента,
Коментари Харесай

БСП поиска отстраняване на Делян Добрев от парламентарната зала

БСП продължи тематиката с оставката на Делян Добрев от Народното събрание, като Александър Симов изиска от председателстващия съвещанието Валери Жаблянов (БСП) Добрев да бъде отхвърлен от пленарна зала. " Трябва да сме в благозвучие с Конституцията, би трябвало да извършите това мое предпочитание ", обърна се към Жаблянов Симов

Данаил Кирилов (ГЕРБ) възрази, че се позволяват изобщо такива процедури в Народното събрание. " Всички оратори, откакто са в тази зала, би трябвало да имат задоволително подготвеност, с цел да знаят по кое време се приключва мандатът на депутат. Мандат се приключва след случване на три юридически обстоятелството – оставка, решение на Народното събрание, решение на ЦИК, с което се афишира мандатът за пресечен и се връчва мандат на идващия ", сподели Кирилов.

" Чудех се в последните дни за какво толкоз ме ненавиждат сътрудниците от Българска социалистическа партия и единствената причина, която открих е, че всеки ден съм със синя вратовръзка. Днес особено съм си поставил алена ", сподели и Делян Добрев. " Предлагам освен да ме отстраните от зала, а да викнете и полиция, с цел да ми сложат белезници или напряко да ме дадете за разстрел, без съд и присъда. Във вашата партия имате опит ", добави Добрев.

Александър Симов тогава предложи: " След като не желаят да се съблюдава конституционната процедура, да гласуваме процедура за позволява на Добрев в пленарна зала.

Предлагам да не уронваме повече престижа на депутат, отговори му Жаблянов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР