БСП продължава курса си да критикува новите партии в парламента.Дано

...
БСП продължава курса си да критикува новите партии в парламента.Дано
Коментари Харесай

Повечето лица в партиите на промяната са част от статуквото

БСП продължава курса си да подлага на критика новите партии в Народното събрание.

" Дано гласоподавателите си дадат сметка, че част от така наречен „ партии на смяната “ не са партии на смяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото ", съобщи социалистът Стоян Мирчев, който е народен представител от Българска социалистическа партия и член на Изпълнителното бюро на партията.

Решението на левицата да върне третия мандат за сформиране на държавно управление също бе белязано от офанзива на лидерката Корнелия Нинова към " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се, мутри вън ".

" Трите нови партии демонстрираха политическа незрялост, липса на просвета за политически разговор... Отиваме на предварителни избори и отговорността за това би трябвало да бъде понесена от новите политически субекти. Хората им разпоредиха огромни упования и очаквания, само че те ги пропиляха ", съобщи Нинова в събота.

Ден по-късно Мирчев продължи тезата на Нинова, че този парламент не е кадърен да създаде политики.

" България сподели, че желае смяна и се надява на тази смяна. За съжаление тези избори не съумяха да произведат тъкмо тази смяна, по тази причина би трябвало да идем на нови избори. А и в Народното събрание нямаше предпочитание за смяна. Единственото което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си несъгласия и това очевидно даде отражение в диалозите сред партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да създадем смяна не се състоя ", уточни социалистът пред БНР.

От " алената партия " се придържат към тезата, че в случай че бяха пробвали да сформират държавно управление, щели единствено да изгубят време и да удължат ръководството на кабинета в оставка.

" Ако бяхме приели мандата и бяхме пробвали да съставим държавно управление, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е некадърен да създаде политики. Но това време щеше да даде и опция на Борисов да ръководи и да твори тези негативи, на които сме очевидци през последните години ", уточни Стоян Мирчев.

Подобно на други свои сътрудници в Народното събрание, той също счита, че страната се намира в политическа рецесия.

" България е в характерна обстановка, на прага сме да влезем в тежка политическа рецесия. Трябва бързо да се вземат решения ", заключи Мирчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР