БСП продължава да настоява министърът на отбраната Тодор Тагарев да

...
БСП продължава да настоява министърът на отбраната Тодор Тагарев да
Коментари Харесай

БСП настоява Тагарев да бъде изслушан в комисията по отбрана

БСП продължава да упорства министърът на защитата Тодор Тагарев да бъде изслушан на взаимно съвещание на парламентарните комисии по външна политика и защита по отношение на военната сигурност на страната, уточни на брифинг Кристиян Вигенин.

Социалистите имат няколко въпроса към министъра, свързани с разширението на военното наличие на НАТО в България. 

Според Кристиан Вигенин се приготвя основаване на боен център на Алианса в Ямбол, само че преди 2 седмици Тагарев отхвърли това.

" И тогава, и към днешна дата няма отговор на въпроса по какъв начин увеличеното наличие на сухопътни сили в България ускорява сигурността на България, имайки поради, че България въпреки всичко няма сухопътна граница нито с Беларус, нито с Русия за разлика от страните, в които това наличие към този момент беше разширено. Освен това, не ни е ясно и все още какви са действителните оценки на министъра за заканите в Черно море, тъй като и тази заран той съобщи, че опциите, качествата на Русия в Черно море са намалели, капацитетът им е по-нисък и не смята, че има директна опасност. В същото време се възнамерява от страна на НАТО и наши съдружници разширено наличие, военноморско, на НАТО в Черно море. Защо това се постанова, какви са аргументите и по какъв начин това, още веднъж да кажа, ускорява нашата сигурност? ", пита Вигенин.

От Българска социалистическа партия се интересуват още възнамерява ли се предаването на зенитно-ракетни комплекси С-300 на Украйна.

" Българска социалистическа партия се отнася с голямо почитание към Българската войска и опитите, които направи министър Тагарев през днешния ден да внуши, че с дейностите си Българска социалистическа партия се обръща надали не против Българската войска, са меко казано неточни ", безапелационни са социалистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР