БСП продължава да критикува президента Румен Радев за забавянето му

...
БСП продължава да критикува президента Румен Радев за забавянето му
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Работещ парламент можеше вече да е сложил таван на цените

БСП продължава да подлага на критика президента Румен Радев за забавянето му при свикването на Народното събрание, чието първо съвещание ще е чак на 19 октомври. Според социалистите това е загуба на време и можеше да стане 10 дни по-рано.
" Ако Народното събрание работеше, можеше към този момент да сме поставили таван на цените на газ, парно, ток и вода ", съобщи през вчерашния ден зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. Според него поради забавянето са  пропуснати доста благоприятни условия като точно тази антиинфлационна мярка, предстояща от българските жители. Като друга мярка той уточни повишение на приходите, поощряване на вложенията, подкрепяне на бизнеса.
Атанасов е на мнение, че българите се интересуват най-вече от повишаващите се неравенства, инфлацията, цените на енергоносителите, стоките от първа нужда. " Вместо да обикаляме телевизионните студиа, народните представители трябваше да сме към този момент на банките в Народното събрание, да работим и да одобряваме закони, с които да помогнем на хората ", безапелационен е депутатът.
Като депутат от Врачанския район Зафиров показа план на закон за развиването на Северозапада, за който от левицата упорстват от години. Той планува да се сътвори държавен фонд, в който страната всяка година да дава 100 млн. лв. за превъзмогване на изоставането на района, в това число посредством поощряване на вложители, облекчения за тях, индустриални зони с държавно и общинско присъединяване.
" От Българска социалистическа партия постоянно, когато предлагаме решение, споделяме и метода, по който то да бъде изпълнено, в това число от кое място да дойдат парите, съобщи Атанас Зафиров. Като един от методите за превъзмогване на дефицитите той уточни битката с корупцията, както и преразпределение на облагите на енергийните сдружения - освен на държавните, само че и на частните.
Според Атанас Зафиров прогнозното понижение на цената на природния газ се дължи на стартирането на интерконектора с Гърция. " Опасявам се, че тези планове са правени до края на годината, а за идната година няма никаква изясненост по какъв начин ще бъде напълнен дефицитът от 1/3. Генералното решение на казуса стои, тъй че аз не бих изключил с лека ръка нито един от евентуалните снабдители ", уточни той.
По тематиката за наличието на дипломат Митрофанова на откриването на Народното събрание социалистът изясни, че страната има протокол и правила, които би трябвало да се съблюдават. Той споделя мнението на хората от районите, с които приказва, а точно, че сега това е несъществена тематика.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР