БСП призова във всички общини, където не участва в балотаж,

...
БСП призова във всички общини, където не участва в балотаж,
Коментари Харесай

БСП подкрепя Йордан Терзийски във Велико Търново и всички кандидати в битката им срещу модела на ГЕРБ

БСП прикани във всички общини, където не взе участие в балотаж, членовете и симпатизантите да гласоподават за съперника на ГЕРБ. Това съобщи на конференция във Велико Търново заместник-председателят на социалистите Кристиан Вигенин.
„ Моделът на ръководство на ГЕРБ е нездравословен за България, сами или със съдружници би трябвало да го отстраняваме “, уточни той.  Във Велико Търново Вигенин прикани членовете на Българска социалистическа партия да гласоподават за Йордан Терзийски от обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “ против Даниел Панов от ГЕРБ. 
Местният ръководител Михаил Михалев беше безапелационен, че през вчерашния ден е била публикувана подправена вест в уеб страницата на народен ежедневник, в която се показва, че структурата на Българска социалистическа партия във Велико Търново поддържа претендента на ГЕРБ за втория тур.
„ Това изрично не е правилно, новината е безусловно подправена. Ние освен не поддържаме претендента на ГЕРБ, а през последните 12 години бяхме единствена съпротива в локалния парламент “, показа Михаил Михалев.
Кристиан Вигенин разгласи и поддръжка за останалите общини, в които Българска социалистическа партия не взе участие на балотаж. В Горна Оряховица той прикани да поддържат Николай Рашков, конкурент на Добромир Добрев от ГЕРБ, в Елена да поддържат Петър Димитров от локална коалиция против Дилян Млъзев, а в Лясковец да застанат зад претендента на ЗС “Александър Стамболийски “ Васил Христов. Вигенин пожела триумф на инж. Емануил Манолов от Българска социалистическа партия, който се явява на балотаж в Павликени против претендент, повдигнат от локална коалиция, както и на Виктория Николова от Българска социалистическа партия в Килифарево, която -също излиза против ГЕРБ. Там е обещана поддръжка и от ПП-ДБ.
“Поздравявам великотърновската организация, която, на фона на останалите структури на Българска социалистическа партия в регионалните градове, е една от най-добре представителите се и покачва резултатите си по отношение на последните парламентарни избори. В региона Българска социалистическа партия ще има едно солидно наличие в общинските препоръки през идващия 4-годишен мандат. Разбира се, лицето на локалната власт е кметът и по тази причина вторият тур е доста значим ”, сподели още Кристиан Вигенин. Той поздрави кметовете на Столетницата, които бяха определени на първи тур – Георги Чакъров в община Полски Тръмбеш, Петър Ганев в Златарица и инж. Пламен Чернев в Сухиндол.
На регионално равнище Българска социалистическа партия ще има общо 44 общински съветници, като в две от тях са в коалиция – Г. Оряховица и Лясковец, регистрира регионалният ръководител на партията Марияна Бояджиева. Най-много са съветниците в община Павликени – 8, в Златарица – 6, в Сухиндол – 7. В съпоставяне с последните парламентарни избори, Българска социалистическа партия е нараснала поддръжката си с 3340 гласа, като в четири общини Българска социалистическа партия е първа политическа мощ – Павликени, Полски Тръмбеш, Златарица и Сухиндол. На първи тур Българска социалистическа партия има определени 20 кмета на кметства, сподели още Марияна Бояджиева.
От своя страна, претендентите за кметове на Велико Търново и Горна Оряховица – Ирена Стасинопулу и Огнян Стоянов, които отпаднаха от предизборната конкуренция, благодариха за поддръжката. “Като общински консултант ще продължа да работя по всички цели, заложени в предизборната ми стратегия ”, сподели още Ирена Стасинопулу.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР