БСП прие хвърлената ръкавица на ГЕРБ за ревизия на приватизацията

...
БСП прие хвърлената ръкавица на ГЕРБ за ревизия на приватизацията
Коментари Харесай

БСП казва да на ГЕРБ, но срещу ревизия на концесиите

БСП одобри хвърлената ръкавица на ГЕРБ за проверка на приватизацията и далаверите около нея по време на целия преход, само че под изискване. Соцлидерката Корнелия Нинова сподели подготвеност да води диалог с ръководещите, в случай че бъдат включени още в проверката и всеобщата приватизация с бонови книжки, концесиите и групировките на прехода.

" Ще ги поддържа, в случай че седнат да беседват с нас по всички тематики на прехода. В тези всички тематики влиза и приватизацията. Нямам срещу да се проверява и приватизацията ", посочи Корнелия Нинова. Дали да постави подписа като вносител, ще реши пленумът на Българска социалистическа партия в събота, посочи тя.

Социалистите внасят през днешния ден в деловодството на Народното събрание и искане за чуване на премиера, министъра на стопанската система и основния прокурор.

Нинова разясни, че желаят чуването на министър Емил Караниколов в пленарната зала и на обвинител номер едно Сотир Цацаров - в правната комисия, по отношение на приватизационните покупко-продажби през годините, контрола над тях, прокурорските инспекции, както и делата - кои са прекратени заради изтекла отминалост, кои са прекъснати и така нататък

Корнелия Нинова вика и премиера Бойко Борисов в Народното събрание, с цел да изясни, в случай че би трябвало, и на закрито съвещание, кой е депутатът, който се занимава с наркотрафик.

" Да пристигна и да каже кой народен представител се занимава с нарктрафик, тъй като това е ужасяващо. Искаме истината - за наркотрафика и за пазаруването на гласове. Ако откаже да пристигна, ще считаме, че няма такава информация, просто лъже. Ако пристигна обаче - истината поименно и да си носи отговорността, само че едно от двете би трябвало да направи ", орична е Корнелия Нинова.

Социалистите желаеха и за следващ път оставката на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов по отношение на разкритията от кино лентата на Елена Йончева

" Граница ", в който граничен служител на реда, чиято идентичност е непокътната в загадка, твърди, че трафикът на мигранти се покровителства от най-високо равнище в Министерство на вътрешните работи.. Червените се кълнат, че ще употребяват всички благоприятни условия на родното и европейското право, с цел да подсигуряват отбрана на служителя на реда като очевидец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР