БСП прекалиха със своя популизъм и това предизвика едно такова

...
БСП прекалиха със своя популизъм и това предизвика едно такова
Коментари Харесай

Каракачанов: Офертата за F-16 е много по-малко от 3 милиарда лева

Българска социалистическа партия прекалиха със своя популизъм и това провокира едно такова решение на Министерски съвет. Отговори се с едно сходно решение и виждате, че те в този момент дават заден. Това разяснява в утринния блок на bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка импортираното предложение за изменение на закона, касаещ партийната дотация.

„ Това, че Министерски съвет го е внесъл в Народното събрание, не значи, че ще бъде признато автоматизирано. Ще има спор “, акцентира той.

„ Този въпрос веднъж вечно би трябвало да бъде изчистен и то заслужено “, счита вицепремиерът.

Каракачанов уточни, че след изборите не се е виждал с Валери Симеонов. Той призна, че има проблеми в „ дребната коалиция “ – Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и „ Атака “, и те се отразяват на връзките.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация разяснява изявления и остри реплики от страна на водача на „ Атака “ Волен Сидеров по отношение на изборите и договорката за самолетите F-16.

„ Виждате, че индивидът не може да преглътне обстоятелството, че разгромът е неповторим, който той получи. Вместо да си направи естествения човешки разбор - за какво взех 1%, два пъти по-малко от Иванчева от пандиза или 7 пъти и половина от ВМРО… Какво искаше да каже, не го разбрах “, съобщи Каракачанов.

„ Г-н Сидеров обича доста да лъже. Първо, не съм споделил „ да “ на договорка, тъй като договорка няма. Казал съм „ да “ на договаряния за закупуване на самолети за F-16”, изясни военният министър.

„ Едва ли не американците са помогнали на Вътрешна македонска революционна организация. С какво тъкмо могат да ни оказват помощ? “, попита той. „ Опити да вкарваме международни заприказва, юдо-масонски – несериозно е “, добави Каракачанов.

Той уточни, че Сидеров като ръководител на парламентарната група на Патриотичния фронт не прави нужното за наличието на депутатите. „ Той доста добре знае, че в случай че не бях аз и сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация, той от дълго време нямаше да е ръководител на парламентарната група. Отдавна. Опитвахме се балансирайки, концепцията ни беше не да разцепваме “, акцентира Каракачанов.

Той съобщи, че няма да желае промяна на конфигурацията в „ дребната коалиция. „ Към през днешния ден сутринта не желаеме промяна на ръководителя. Но в случай че по този начин не престават нещата… “, съобщи той.

Каракачанов няколко пъти акцентира, че не търси борба с останалите партии. Не бил споделил една неприятна дума за другите ръководители, а Волен Сидеров „ не спря, 40 дни “. Сидеров не се обадил да поздрави Вътрешна македонска революционна организация за положителния резултат на европейските избори, с Валери Симеонов разменили известия.

Военният министър изясни и по какъв начин върви договорката за закупуване на изтребители F-16 от Съединени американски щати: „ Преговорите се водят. Ние считаме, че цената, която ни беше препоръчана в тези диалози, може да бъде „ изпилена “, т.е. може да бъде понижена “.

„ Никой не ни е изискал цена 3 милиарда Това беше отново едно лъжливо подстрекателство. 3 милиарда, гласувани от Конгреса, е рамка – това е таванът “, изясни Каракачанов.

„ По принцип офертата изобщо не е 3 милиарда Нямам право да разясня цената в развой на диалозите “, загатна той. По думите му, получената оферта е доста по-ниска. „ Нашите специалисти от Военновъздушни сили считат, че има пера, които могат да бъдат поправени и цената да стане допустима “, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР