БСП представи списък с предполагаеми нарушения и сигнали за корупция

...
БСП представи списък с предполагаеми нарушения и сигнали за корупция
Коментари Харесай

БСП представи списък с внесени сигнали за нарушения и корупция по време на служебните кабинети на Радев

БСП показа лист с хипотетични нарушавания и сигнали за корупция от страна на служебните кабинети на президента Румен Радев.

" За нас битката с корупцията е приоритет, без значение кой ръководи и до коя институция се отнася. Внасяли сме сигнали по време на ръководството на Борисов за корупция, внасяли сме сигнали и по време на държавното управление на Петков, в което участвахме. По същия метод сме алармирали за нарушавания от служебните кабинети на президента Румен Радев ", разгласи водачът на партията Корнелия Нинова.

Първият сигнал, който са внесли, е от декември 2022 година, а последната тъжба - от януари тази година.

Сезирани са някогашният основен прокурор Иван Гешев (докато е бил основен прокурор), сегашният основен прокурор Борислав Сарафов, Софийската градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура.

Сигнализирали са за хипотетични корупционни практики в четири министерства на служебните кабинети - министерство на правораздаването, министерство на електронното ръководство, министерство на обществената политика, министерство на стопанската система и промишлеността. Сигнализирани са и за хипотетични нарушавания на двама регионални шефове по времето на служебните кабинети - на София и Хасково.

" Съмненията са за далавери с парцели, злоупотреби с публични поръчки, продажба на държавни парцели на частни лица на ниски равнища, закупувани от страната на високи цени ", декларира тя. Сезиран е и Инспекторатът към Висш съдебен съвет за това, че по техни сигнали прокуратурата не е реагирала в открития период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР