БСП представи пред парламентарната група на Български възход предложения за

...
БСП представи пред парламентарната група на Български възход предложения за
Коментари Харесай

БСП и Български възход за трайно мнозинство и бюджет

БСП показа пред парламентарната група на " Български напредък " оферти за бюджет за 2023 година, които плануват постоянен обществен пакет за деца, майки, младежи, работещи небогати и пенсионери.

Предложенията им са импортирани преди месец в Народното събрание, а срещата в Народното събрание е поредна с всички парламентарни групи.

Исканията на социалистите са да се стартира работа върху бюджета и приходите на хората. Сред измененията им са нарастване на минималната работна заплата с 50%, смяна в критериите за енергийна беднотия, таван на цените на горивата. Проектът им носи името: " Доходи, непоклатимост, взаимност ".

Лидерът Корнелия Нинова показа настояванията пред депутатите на Стефан Янев. Тя акцентира на обстоятелството, че се одобряват към този момент закони от 47-о Народно събрание, като да вземем за пример за увеличение на акциза и претенции на служебния кабинет за увеличение на минималната работна заплата, което може да " провокира големи исблъсъци и може да опонира на удължителния бюджет и тези параметри би трябвало деликатно да се разискват сред първо и второ четене на законопроекта ".

Стефан Янев отговори с доверие към предложенията на левицата, " защото имат опит ". " Трябва редом да се приказва за сформиране на болшинство, което да поддържа държавно управление и след това посредством гласоподаване на държавен бюджет да се подсигурят всички системи ", уточни той.

Да се търси единодушие сред парламентарните групи сред първо и второ четене, поддържа Стефан Янев. Той моли да има спор в верния баланс, който да обезпечи обществена политика на страната. " Може да се получи клатушкане по ограничения и числа и по-късно да не могат да се компенсират неточности ", сподели той.

Корнелия Нинова от своя страна заприказва за основаване на трайно болшинство, а не на рисковите плаващи болшинства. " Очакванията ни са за първата и втора мощ, само че сред тях напрежението пораства, диалозите не вървят ", сподели тя. Лидерът на Българска социалистическа партия желае и забързване за диалозите за бюджета, наблягайки, че Демократична България и Политическа партия не желаят да вземат участие в тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР