БСП предложи всички пенсионери да получат великденски добавки: тези с

...
БСП предложи всички пенсионери да получат великденски добавки: тези с
Коментари Харесай

Гьоков: БСП предлага великденски добавки за всички пенсионери, идеята на ГЕРБ и ДПС е несправедлива

„ Българска социалистическа партия предложи всички пенсионери да получат великденски добавки: тези с пенсии до линията на беднотия – по 100 лева, а останалите – по 50 лева “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков от парламентарната естрада, оповестиха от пресцентъра на партията.

 

„ От Българска социалистическа партия сме за трайно повишение на приходите на пенсионерите и трайни решения в пенсионната система, с цел да не продължи задълбочаването на проблемите с бедността и неравенствата. Но все още такива решения липсват и по тази причина са толкоз значими тези добавки по празниците и по тази причина предложихме такива решения по време на бюджетната процедура, а не предизборно. На фона на ниските пенсии, беднотия и неравенства, коледни и великденски добавки към пенсиите би трябвало да има – по-големи към дребните пенсии, по-малки към огромните. Те би трябвало да са регламентирани законодателно и да не зависят от волята на едно или друго ръководство на страната или болшинство в Народното събрание “, акцентира той.

 

Гьоков обърна внимание, че предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи е предизборно и допуска добавки единствено за пенсионерите с пенсии до прага на беднотия. 

 

„ Тоест с това предложение те вземат решение, че един пенсионер с пенсия, надвишаваща линията на беднотия със стотинка или с левче, е по-богат от този със стотинка или левче под тази линия и няма да получи никаква добавка за празника.  Предлагат 500 000 пенсионери да получат великденска добавка, а 1 500 000 - не “, уточни социалистът.

 

И зададе разумния въпрос: „ Колко по-богат е един пенсионер който взема с 5, с 10, с 50 лв. повече от линията на беднотия? Давайки тези великденски добавки не на всички пенсионери, вършиме по този начин, че като краен резултат годишната пенсия на един пенсионер с потвърдено по-нисък принос към пенсионната система ще е с по-висока годишна пенсия от различен с потвърдено по висок принос. Казвам всичко това да ви покажа какъв брой несъстоятелни са изказванията ви, че подпомагате най-бедните “, обърна се Гьоков към народните представители от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

 

По думите му претекстовете, че давайки добавки на всички пенсионери ще се затрудни бюджета са несъстоятелни, на фона на всички публични и неофициални разходи, които се вършат в страната.

 

„ Никакво усложнение за бюджета не биха били едни 85-90 милиона в допълнение, настоявам го напълно отговорно. Наблюдавайте харчовете по бюджета до края на годината и ще видите какъв брой безсмислени заплащания за стотици милиони ще се създадат, какъв брой стотици милиони ще потънат в корупционни схеми “, безапелационен бе Георги Гьоков.

 

„ Подкрепете предлагането на Българска социалистическа партия, тъй като то е най-справедливо и е направено с отговорност освен към пенсионерите, само че и към стабилността на пенсионната система и на страната “, прикани националният представител. 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР