БСП предложи спорен кандидат за земеделски министър. Става въпрос за

...
БСП предложи спорен кандидат за земеделски министър. Става въпрос за
Коментари Харесай

БСП предложи спорен кандидат за земеделски министър

Българска социалистическа партия предложи противоречив претендент за аграрни министър. Става въпрос за Иван Иванов, определен за народен представител от Шумен, който в кабинета " Орешарски " би връх като стана зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, само че се задържа на поста единствено няколко часа.

Номинацията му за поста бе публично утвърдена от Националния съвет на социалистите. Единодушно със 138 гласа " за ", нито един " срещу " и нито един " въздържал се " пленумът утвърди съдружното съглашение за сформиране на държавно управление и утвърди претендентите на Българска социалистическа партия за вицепремиер и министри: вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, министър на труда и обществената политика Георги Гьоков, министър на туризма Христо Проданов, министър на земеделието Иван Иванов.

Първият опит на Иванов да влезе в изпълнителната власт бе през 2013 година по време на кабинета Орешарски и завърши с гръмък скандал.

Тогава Иванов бе назначен за зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, само че, откакто Орешарски го уволни по предложение на министър Йовчев поради няколко медийни изявления, съгласно които през 90-те години депутатът е работил за силовата формация " СИК " в родния си Шумен.

Тогава вътрешният министър Цветлин Йовчев уточни, че изнесените в медиите обстоятелства вършат безусловно недопустимо оставането на Иван Иванов в ръководеното от него министерство.

" Считам, че такива обстоятелства мощно подриват доверието в управлението на Министерство на вътрешните работи, което е безусловно недопустимо и неприемливо. В системата на Министерство на вътрешните работи, както и в ДАНС няма данни, които да са компрометиращи за господин Иван Иванов. Не съм си и помислял даже, че е допустимо, защото той въпреки всичко е национален представител”,.

В последните седмици съвсем всеки ден се сменя настоящото име за министър на земеделието. В момента на договарянията, които се излъчваха онлайн, се твърдеше, че ведомството ще се поеме от депутата на “Продължаваме промяната” Иван Христанов. По-късно стана ясно, че за него се е преборила Българска социалистическа партия, като структурата, която сертифицира разплащанията на европарите в земеделието, се мести в Министерство на финансите. Първо бе оповестено, че земеделското министерство ще бъде поето от Стефан Бурджев, а фонд “Земеделие” - от някогашния евродепутат Момчил Неков. След това се завъртя името на проф. Иван Върляков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР