БСП предлага НС да излезе с декларация за членството на

...
БСП предлага НС да излезе с декларация за членството на
Коментари Харесай

БСП моли парламента да подкрепи правителството по пътя към Шенген

Българска социалистическа партия предлага Народно събрание да излезе с декларация за участието на България в Шенген. Утре вътрешната парламентарна комисия ще прегледа предлагането на левицата.

В проектодекларацията на алените се акцентира, че Шенгенското пространство е едно от най-значимите постижения на европейската интеграция. В нея се показва, че страната ни е изпълнила критериите за присъединение към Шенген още през 2011 . и това е потвърждавано неведнъж от Съвета на Европейски Съюз, Европейска комисия и Екологичен потенциал. Също по този начин в текста се акцентира, че последната инспекция демонстрира, че страната ни извършва достиженията на правото на Шенген.

Затова Българска социалистическа партия предлага Народно събрание да излезе с декларация, в която заявява цялостна поддръжка за напъните на българското държавно управление да реализира решение на Съвета на Европейски Съюз за  до края на 2022. Също по този начин столетницата упорства пред страните членки да поддържат участието ни в Шенген и приканва Съветът на Европейски Съюз да одобри решение за цялостно използване наредбите на правото от Шенген във връзка с България, с което да подсигурява премахването на инспекциите по вътрешните граници на страната-сухопътни, въздушни и морски- от началото на 2023.
 Европейска комисия заключи: България е повече от подготвена за Шенген
Европейска комисия заключи: България е повече от подготвена за Шенген

Не е открит нито един проблем, който би оправдал каквото и да е забавяне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР