БСП предлага намаляване на ДДС за плодове, зеленчуци и хлябКогато

...
БСП предлага намаляване на ДДС за плодове, зеленчуци и хлябКогато
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Необходим е разговор за мерки срещу инфлацията и ниските доходи

БСП предлага понижаване на Данък добавена стойност за плодове, зеленчуци и самун
„ Когато става дума за съответни ограничения в полза на хората, ние би трябвало да търсим разговор и разумност. Вчера след срещата на госпожа Нинова с работодателските организации стана ясно, че когато има необятен фронт на диалог и разискване, тогава решенията стават най-достоверни по отношение на тежестта на обстановката, в която се намираме. ” Това съобщи националният представител от „БСП за България“ Веска Ненчева в ефира на радио Фокус и добави, че има 4 съществени пункта, по които би трябвало да се работи, с цел да се преодолее рецесията.

„ Законодателно би трябвало да се свършат доста неща, с цел да се даде успокоение на хората. Трябва да приказваме за съответни ограничения и законодателни начинания, като Закон за облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения, посредством който може да се тушира част от напрежението ”, добави тя.

Според нея е належащо да има диалог за проблемите на българската нация, а не за доставка на оръжия за Украйна. „ Този диалог минава през решение на казуса с инфлацията, както и през решение на казуса с достойното и заслужено възнаграждение на хората. Политиците би трябвало да мислим на първо място за народа си ”, безапелационна бе Веска Ненчева и добави, че социалистите към този момент са фокусирали своите дейности върху нужните промени, които би трябвало да се случат с актуализацията на бюджета.

„ Хората са мощно обезпокоени от това, което се случва на пазара. Отношението и позицията на Българска социалистическа партия е за понижаване на Данък добавена стойност освен на зеленчуците, само че и за плодовете и хляба. Имаме поддръжка на земеделското министерство в тази посока и считаме, че тези неща могат да се случат през актуализацията на бюджета ”, добави депутатът от левицата като част от предложенията на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ в тежки обстановки като днешната политиците би трябвало да мислят кое е значимо за хората и да гледат в посока по какъв начин да се даде успокоение и убеденост на народа.

В умозаключение Веска Ненчева разяснява и обстановката със спрените доставки на газ от Русия като уточни, че диалозите с „ Газпром ” са първата значима стъпка. „ Ключовата дума е възобновяване, а не преустановяване ”, довърши тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР