БСП прави един последен опит да хвърли сянка върху българското

...
БСП прави един последен опит да хвърли сянка върху българското
Коментари Харесай

Нова порция искри прехвърчат между ГЕРБ и БСП

Българска социалистическа партия прави един финален опит да хвърли сянка върху българското председателство на Европейски Съюз, дадоха отговор от ГЕРБ във връзка упрека на социалистите, че не са защитили интереса на превозвачите в точния момент.
От една година работим по пакета " Мобилност ", припомниха депутатите Станислав Иванов и Тома Биков на ексклузивен брифинг, предизвикан от изказването на соцпартията, написа Канал 3.
Пресконференцията на Българска социалистическа партия е тежка централизация на завист и некомпетнетност, отсече Биков. И напомни, че председателството не е на ГЕРБ, а на България.
По думите на Станислав Иванов още предходната година транспортният министър Ивайло Московски и евродепутатът Андрей Новаков са провели срещи в Брюксел, където са дали ясно да се разбере, че има червени линии, от които българското държавно управление няма да отстъпи. Иванов даде образец с две от предложенията, които ние оспорваме от пакета " Мобилност ", а точно - водачите да бъдат задължени на всеки три седмици да почиват вкъщи. Нашата позиция е водачите на камиони да заявяват по желание къде ще прекарат почивката си, посочи той и също акцентира, че това се пази от една година насам.
Друго от предложенията ни е водачите да почиват в кабините на ТИР-овете единствено когато се изградят охраняеми паркинги, финансирани от Европейска комисия, а не, както е сега - да се оставят без контрол камионите, а в случай че се случи нещо, застрахователите да не го покрият. По-рано на конференция на превозвачите транспортният министър Ивайло Московски също разгласи нашите оферти и желанието те да бъдат предадени от премиера Борисов на президента Макрон, който да упражни въздействие за крайното решение.
Българското държавно управление пази ползите на българските превозвачи, безапелационни бяха от ГЕРБ, като отхвърлиха обвиняванията на Българска социалистическа партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР