БСП постъпи абсолютно държавнически, положи всички усилия да се случи

...
БСП постъпи абсолютно държавнически, положи всички усилия да се случи
Коментари Харесай

Иван Иванов:Недалновидността на някои политици тласка държавата към пропаст

Българска социалистическа партия постъпи безусловно държавнически, постави всички старания да се случи кабинет, с цел да избегнем тази рецесия, която следва в страната. За страдание господин Трифонов за следващ път сложи загради пред съставянето на кабинет. Това сподели министърът на земеделието в оставка Иван Иванов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му недалновидността на някои политици тласка страната към бездна. Българска социалистическа партия се води само от националния интерес и каквито и решения да се взимат оттук насетне, те ще бъдат съобразени с Конституцията и с решенията на Националния и Коалиционния съвет, акцентира той. „ В тази тежка конюнктура би трябвало да преосмислим своите позиции. Разбира се, градивното ни държание няма да бъде променено и за в бъдеще, тъй като на карта е заложен и интегритетът на българския жител във връзка с енергийната сигурност, и всички провокации, които ни чакат вследствие на външнополитическите събития ", разяснява Иванов.

Има Такъв Народ за следващ път потвърждава, че не слага страната преди всичко. „ Това не е държавническо, не е отговорно държание. Това го прави за четвърти път, за жалост ", Изборите по думите му значат страната да изпадне в безвремие. „ Изборите са интервал, в който страната се движи на автопилот. Изборите са време, в което никой не взима решения ", разяснява Иванов.

По думите на отрасловия министър в случай че няма държавно управление, земеделската продукция неизбежно ще нарастне.

„ Ние сме фокусирани върху сензитивните браншове „ Плодове и зеленчуци " и „ Животновъдство ", тъй като те са най-засегнати. Ако няма държавно управление, няма кой да взема съответни ограничения, няма парламент, който да гласоподава законодателни промени. Под въпрос е подложен и Стратегическият проект по Общата селскостопанска политика на България, който би трябвало да започва от 1 януари с невиждан размер от 16 милиарда лв.. Ако не се одобри нужното законодателство, има риск хората да не получат тези пари, както и пари от Плана за възобновяване ", уточни земеделският министър.

Около 11 000 дка със зърнени култури са наранени от пожари, съобщи Иванов. Заради нарасналата пожароопасна конюнктура е издадена заповед, забраняваща обработката на пасища и стърнища с техника до 7 август, защото точно това е една от най-честите аргументи за пораждане на пожарите, уточни Иванов.

Реколтата на пшеница е сходна на миналогодишната. Тя е с положително качество и няма заплаха в България да има недостиг.

Според него не се чака покачване на цената на хляба от есента поради освобождението на количествата зърно от Украйна, което ще даде отражение в международен мащаб на цената на зърното.

По думите му в България са импортирани единствено 6000 тона украинско зърно и те към този момент са реекспортирани. Извършват се инспекции на българския пазар за съществуване на такова зърно и в случай че такива бъдат открити, ще бъдат взети ограничения, съобщи земеделският министър в оставка.

Според него има заплаха и от подбиване на цените на плодовете и зеленчуците поради безконтролния импорт от Украйна и страната ни е сезирала Еврокомисията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР