БСП показа категоричен ръст. И когато се говори за това

...
БСП показа категоричен ръст. И когато се говори за това
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП показа ръст - 30 % повече общински кметове и 50 000 гласа по-висок партиен вот

„ Българска социалистическа партия сподели безапелационен растеж. И когато се приказва за това е добре да съпоставяме числата: 4 регионални града сме имали Българска социалистическа партия през  2019 година – 4 регионални града имаме сега. 57 общински кмета сме имали през 2019 година – в този момент имаме 73, т.е. 30 % растеж. На парламентарните избори имаме 225 хиляди гласа за Българска социалистическа партия. Партийният избор на локалните избори е в общинската листа. На тези локални избори за общински съветници на Българска социалистическа партия имаме 50 000 гласа повече ”.
Това заяви по Нова нюз зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски. Цитирайки числата, той бе безапелационен, че те сочат едно - Българска социалистическа партия е втора политическа мощ по брой кметове и трета по брой общински съветници.
Социалистът удостовери, че Българска социалистическа партия внася тази седмица вотът на съмнение за неуспеха на ръководещите в бранш „ Отбрана и сигурност ”.
В коментара си за възможни промени в Изборния кодекс, социалистът бе безапелационен, че те би трябвало да бъдат в посока на това да се върне доверието в изборния развой.
„ Ваня Григорова има този избор поради партията, която я издигна. На второ място - има този избор поради акцията, която направи. Защото, акцията, която Ваня Григорова и градската организация на Българска социалистическа партия направиха беше доста скъпа и на  високо равнище. Това също способства за този добър резултат. Допринасят и персоналните качества на претендента и несъмнено, този избор на разочарованите от дясното, от слабите претенденти вдясно. Но това ще го изясняват други ”, разяснява резултатите в София Георги Свиленски.
„ По въпроса за тъй наречените „ разнобой ” - аз персонално като член на Народно събрание съм дал своя вот 6 или 7 пъти за Ваня Григорова – на Градски съвет, на Изпълнително бюро, на Национален съвет, на първи тур, на втори тур. Корнелия Нинова е гласувала също не по-малко пъти. Колко по-ясно един ръководител на партия, едно управление на партия да покаже поддръжката си за даден претендент? ”, добави социалистът.
 
Свиленски акцентира обстоятелството, че Ваня Григорова е издигната от Българска социалистическа партия.   Без гласовете на Българска социалистическа партия Ваня Григорова нямаше да стигне до балотаж ”, разяснява социалистът.
Той бе безапелационен, че обединяването не може и не става механично. „ Трябват леви послания, леви решения и гласоподавателят да припознае това. Ляво пространство има, леви гласоподаватели има, само че не може механично да се работи. Няколко водачи, решили, че те съставляват лявото да изискат да се обединят и да кажат, че сплотяват лявото ”, разяснява Свиленски и даде образец с Благоевград: Същата коалиция, която се яви в София, се яви и там, резултатът - 3-то или 4-то място. Не можеш да кажеш, че като събереш Мая Манолов, Костадин Паскалев, Татяна Дончева и Българска социалистическа партия и ще стане огромната победа ”, уточни зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ”
В коментара той даде образци и за това по какъв начин на значително места Левицата е застанала със свои претенденти против Българска социалистическа партия. „ И там, точно поради това,че работиха против нас наши претенденти не стигнаха до балотаж ”, сподели Свиленски и в отговор на въпрос на водещата акцентира:
„ Българска социалистическа партия няма по какъв начин да „ попадне ” в обединяване, тъй като е партия на 130 години, парламентарно показана партия. Българска социалистическа партия може да провежда такова обединяване и ние сме правили това. Не слагайте Българска социалистическа партия с партии, които имат по хиляда, 2 хиляди гласа. Такова обединяване може да се образува към Българска социалистическа партия ”.
По думите му политолозите се чака да създадат разбор на вота на Ваня Григорова. „ Сега Виждаме, че 55 % от гласоподавателите на Хекимян, т.е. на ГЕРБ са дали своят вот за Ваня, 55 % от гласоподавателите на Има Такъв Народ са дали своят вот за Ваня. Това са десни партии, нали? Няма по какъв начин с десен гласоподавател, с десен избор –  да формираш ляво обединяване " заключи Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР