БСП поиска Веселин Марешки да бъде оттеглен като зам.-председател на

...
БСП поиска Веселин Марешки да бъде оттеглен като зам.-председател на
Коментари Харесай

БСП поиска Марешки да напусне поста на зам.-председател на Народното събрание

БСП изиска Веселин Марешки да бъде отдръпнат като зам.-председател на Народното събрание, поради получената на втора инстанция ефикасна присъда от 4 години за рекет и изнудване.

В декларация от името на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин предложи две вероятни решения - едното към ПГ на " Воля ", другото към ПГ на ГЕРБ, осведоми Българска телеграфна агенция. 

" Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е следващо удостоверение за политическата кома, в която това Народно заседание е изпаднало. Тази присъда обаче е леке върху институцията Народно заседание. Тя остава и в съзнанието на жителите, и в историята на Народното събрание. Предлагаме ПГ на " Воля " да се възползва от плануваните в правилника на Народното събрание благоприятни условия да отдръпна Веселин Марешки като зам.-председател на Народно събрание и да остави стола празен, или да уточни различен собствен представител. Когато последната инстанция се произнесе и в случай че господин Марешки бъде оневинен, може да заеме още веднъж мястото си ", съобщи Кристиан Вигенин.

Ако тази стъпка не бъде подхваната от ръководителя на ПГ на " Воля ", от Българска социалистическа партия настояват председателят на Народното събрание да отбрани престижа на Народното събрание и посредством ПГ на ГЕРБ да бъде импортирано искане за освобождение на Марешки от поста.

" Разбираме какъв брой сензитивен е този въпрос и по какъв начин политическите покупко-продажби и сметки може да не излязат. Разбираме, че злополучният план за нова Конституция стана вероятен точно с помощта на подписите на депутатите от " Воля " и на Веселин Марешки. Без " Воля " през днешния ден нямаше да има и съвещание на Народно събрание ", разяснява Вигенин.

Той напомни, че в този парламент ръководещите са си разрешили да лишават представителната функционалност на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов поради изразени от него отзиви.

" Ако изразено мнение, което не харесвате, е мотив да бъде отхвърлен заместник-председател на Народно събрание, ефикасна присъда от четири години за рекет и изнудване съвместима ли е с този пост ", попита Вигенин. И уточни, че от Българска социалистическа партия чакат незабавни дейности от двете парламентарни групи.

Зам.-председателят на ПГ " Воля-българските родолюбци " Кръстина Таскова възрази, че ръководителят на Народното събрание би трябвало да прави забележка, когато в тази зала от Българска социалистическа партия приказват по този метод освен против зам.-председател на Народно събрание, само че и против предприемач, плащал толкоз доста налози. По думите й, Българска социалистическа партия са едни кукловоди на картела в Народното събрание с години наред и незабавно скачат по единствения човек, който се бори против него. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР