БСП поиска спешно изслушване на финансовия министър Асен Василевв Народното

...
БСП поиска спешно изслушване на финансовия министър Асен Василевв Народното
Коментари Харесай

БСП поиска спешно изслушване на финансовия министър

БСП изиска незабавно чуване на финансовия министър Асен Василевв Народното събрание. Причината е изпратено през вчерашния ден писмо от Министерството на финансите до всички общини, съгласно което локалните управляващи в границите на няколко часа би трябвало да дават лист с планове, които да бъдат финансирани от държавния бюджет за идната година. Според Корнелия Нинова заложеният период е неприемливо къс още повече в обстановка, в която част от кметовете в страната към момента образуват своите екипи.

Вчера на обяд Министерството на финансите е изпратило писмо до общинските кметове да изпратят лист с планове, които да бъдат включени в държавния бюджет за 2024 година. Посоченият период за това е бил единствено няколко часа – до вечерта на вчерашния ден. Корнелия Нинова разяснява, че доста от кметовете няма по какъв начин да изпратят информацията в сходни къси периоди и общините ще останат без финансиране. Тя упрекна ПП-ДБ в изменничество към локалната власт.

Според Корнелия Нинова пари ще получат единствено избрани общини.

Заради създалата се обстановка от Българска социалистическа партия желаеха финансовият министър Асен Василев да бъде незабавно изслушан в Народното събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР