БСП поиска оставката на зам.-председателя на НС от ГЕРБ Емил

...
БСП поиска оставката на зам.-председателя на НС от ГЕРБ Емил
Коментари Харесай

БСП искат оставката на Емил Христов

БСП изиска оставката на зам.-председателя на Народно събрание от ГЕРБ Емил Христов. Това стана ясно на конференция на партията. Червеният народен представител Георги Свиленски съобщи, че недоволството е подбудено от циничното държание на народни представители, които не позволиха майките на деца с увреждания да влязат в Народното събрание макар отправена покана за посещение, заяви БГНЕС. Очаква се до края на седмицата Българска социалистическа партия да внесе настояването за оставката на зам.-председателя на Народно събрание. Свиленски разяснява, че е скандално тези родители да бъдат оставени да чакат с часове на тротоара пред Народното събрание. На 1 май от 10.30 ч. ще се организира митинг против бедността и корупцията пред паметника на Незнайния боец, проведен от Българска социалистическа партия. Свиленски предложения всички, които са против корупцията да дойдат на място, както и прикани властимащите, които не са способни да ръководят, да се отдръпват, тъй като има доста младежи, които могат да ръководят страната.
Междувременно министерството на опазването на здравето изготви относителен разбор, касаещ настоящата Наредба за здравната експертиза и оферти от Министерство на здравеопазването план за промени в Наредба за здравната експертиза. Анализът бе възложен на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания на 20 април.
От Министерство на здравеопазването напомнят, че това беше един от уговорките, които здравният министър Кирил Ананиев пое на среща с организациите на хората с увреждания, която се организира на 13 април. За правенето на разбора упорстваха представителите на организациите на хората с увреждания.
В осъществяване на подписаното по време на срещата съглашение с национално представителните организации, на 18 април на формалната страница на Министерство на здравеопазването беше оповестен Правилникът за устройството и организацията на работата на органите на здравната експертиза и на районните картотеки на медицинските експертизи за публично разискване.
На 23 април, също в осъществяване на съглашението, на уеб страницата на Министерство на здравеопазването е оповестен и Проектът на Наредбата за здравната експертиза, като общественото разискване ще протече още веднъж в границите на 30 дни. Предстои провеждането на последваща експертна среща, на която да бъдат разисквани предложенията на национално представителните организации по отношение на оповестените планове. В рамките на публичните разисквания всеки жител може да изпрати своите мнения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР