БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев

...
БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев
Коментари Харесай

БСП иска оставката на вътрешния министър заради скандала на летище София

Българска социалистическа партия изиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев поради абсурда с непроверените пасажери на летище " София ".

След пропуснатия полет от „ Гранична полиция “ оставката на вътрешния министър може да върне доверието в институциите. Това сподели националният предтавител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в декларация от името на групата.

„ Благодарение на неналичието на адекватност от ваша страна сигурността на българската граница се трансформира в проблем, който се задълбочава “, сподели Иван Иванов на ръководещите. По думите му пропуснатият полет от „ Гранична полиция “ щеше да е казус, в случай че не беше разкритата скица за трафик на мигранти.

Според него Министерство на вътрешните работи сътворява необикновен скандал, който слага под въпрос освен сигурността на страната, само че и на цяла Европа , съобщи Фокус.

След декларацията депутатите от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ скандираха „ Оствака “ от банките си.

Вчера Министерство на вътрешните работи пое отговорността за непроверените пасажери на Летище " София ".

Отговорността за непроверените пасажери на летището е на Министерство на вътрешните работи, съобщи вътрешният министър.

Отстранените 13 гранични служители на реда на Летище " София " към този момент са сменени от техни сътрудници от Бургас и Варна. Предприети са и ограничения за недопускане на сходни случаи.

" Всичко се вглеждаме и освен на Летище " София ", в България има и други летища. Навсякъде отговорността е на в Министерство на вътрешните работи и персонално на комисаря и неговите хора ", съобщи Радев, представен от Българска национална телевизия.

Вътрешният министър позволява всевъзможни аргументи, провокирали самоволното овакантяване на поста от страна на чиновниците на Гранична полиция.

" Не желая някой да си го е нагласил това и да го прави, в случай че щете и по политически аргументи. Дано да е някаква неточност, неразбирателство и съвпадане . Единият отишъл наляво, другият надясно. Дано е това и всеки ще си понесе отговорността ", добави той.

Разговаряно е с всички останали чиновници, съобщи началникът на гранична полиция. За мен това е едно жестоко нарушение на служебната дисциплинираност, разяснява гл. комисар Светлин Кичиков.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР