БСП поиска незабавно оставката на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния

...
БСП поиска незабавно оставката на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния
Коментари Харесай

БСП иска незабавно оставките на вътрешния министър и на Валери Симеонов

Българска социалистическа партия изиска неотложно оставката на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев . Това разгласи в декларация от парламентарната естрада водачът на левицата Корнелия Нинова . Поводът - решението на Министерския съвет от сряда за оповестяване на оградата по границата ни с Турция за стратегически обект от голяма важност за националната сигурност , с което съгласно социалистите се целяло ограничение на достъпа на публицисти и жители до региона и прикриване на нередности . Нинова описа, че депутатът от левицата Елена Йончева от три месеца снима филм за построяването на ограда .

 
„ Преди два дни, осведомявам националното посланичество и българските жители, депутатът Елена Йончева, проверяващият публицист Елена Йончева, беше спряна и ѝ беше неразрешен достъп до свободна територия на българската страна, където тя е депутат от Гранична полиция, а през вчерашния ден към този момент след решението на Министерски съвет нейното посещаване там беше надали не опасност, че тя ще издаде секрети на националната сигурност и ще носи наказателна отговорност за това. Питаме ви: Кое е опасност за националната сигурност ? Корупцията или свободата? Това е посягане към свободното слово, към публицистиката и е еманация на всичко, което се случи последните месеци. Искаме неотложно оставката на господин Радев, който е внесъл това предложение и на Валери Симеонов, като вицепремиер “, бе безапелационна водачът на Българска социалистическа партия.

 
„ Декларирам от името на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, че не можете да ни спрете, че ще поканим всички европейски посланици и ще им предоставим фрагментите от този филм и документите, които уличават държавното управление в корупция. С две обръщения към тях - проверете по какъв начин се харчат европейските ви средства и по какъв начин се пази Шенгенската граница . Второ, молим към вас, както ние, по този начин и вие, да пазим един от главните стълбове на общия ни европейски дом - свободата на словото, свободата да мислим, да споделяме истината, да задаваме въпроси “, добави още Корнелия Нинова.

 
Тя разгласи още, че цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия стават съавтори на фрагментите, документите и компания на Елена Йончева.
 
„ Ще го излъчим и сме подготвени да понесем тази отговорност “, сподели още тя.

Министерският съвет включи в листата на стратегическите обекти от голяма важност за националната сигурност краткотрайното възпрепятстващо оборудване по българско-турската граница, заяви през вчерашния ден пресслужбата на кабинета. Решението ще способства за запазване на неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на приключване на информация за способите и методите на запазване, както и за оперативните благоприятни условия за защита на границата, за възстановяване на контрола на нерегламентираното прекосяване на държавната граница и за предварителна защита на противозаконни действия наоколо до държавната граница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР