БСП поиска Народното събрание да възложи одит на Сметната палата

...
БСП поиска Народното събрание да възложи одит на Сметната палата
Коментари Харесай

Кабинетът нарушавал закона за бюджета

БСП изиска Народното събрание да разпореди одит на Сметната палата на спомагателните разноски и прехвърляния по бюджетите, разпоредени и утвърдени от Министерски съвет за интервала 10 май 2017 година – 31 януари 2018 година

„Имаме съществено съображение да считаме, че държавното управление на Бойко Борисов е нарушило Закона за бюджета с разпределението на средствата в края на предходната година и при започване на 2018 година ”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

„ Народното събрание е институцията във всяка демократична страна, което утвърждава бюджета. Никакви министър председатели и обособени министри не могат да преформатират бюджета и да преразпределят средства, в нарушаване с правилата и духа на Закона за бюджета ”, безапелационен бе Гечев и съобщи, че ръководещите би трябвало да престанат да вършат комбинации в бюджета, тъй че да задържат разноските до края на годината.

„ В края на 2017 година разпределиха стотици милиони левове. Задържат големи средства, стотици милиони, с които лишават българските компании, дребни и междинни. Тези пари не влизат в стопанската система. Накрая на годината, внезапно си ги разпределят, откакто цяла година за отчитали псевдобюджетни остатъци ”, добави той.
Според Гечев държавното управление прави същото и от началото на тази календарна година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР