БСП поиска днес оставката на столичния кмет заради смъртоносния инцидента

...
БСП поиска днес оставката на столичния кмет заради смъртоносния инцидента
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Фандъкова заради смъртоносния инцидента от неделя

БСП изиска през днешния ден оставката на столичния кмет поради смъртоносния случая от неделя. Искането беше отправено в декларация от парламентарната естрада. По-рано от левицата настояха министър-председателят и столичният кмет да бъдат поканени за чуване в Народното събрание, само че предлагането им беше отхвърлено.

В началото на пленарното съвещание парламентарната група на Българска социалистическа партия изиска министър председателят Борисов да бъде изслушан в Народното събрание дружно със столичния кмет Йорданка Фандъкова поради случая, при който в неделя малолетно момче почина от токов удар на столичния бул. „ Иван Гешов “.

Депутатът Филип Попов прикани:

„ Подложете го на гласоподаване, да пристигна тука, да обяснят. Ние не упрекваме за разлика от вас от парламентарната естрада, само че желаеме пояснения, тъй като това е значим въпрос, тъй като едно българско дете оня ден загуби живота си “.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи:

„ Аз мисля, че способените органи работят по тази тематика. Не мисля, а съм сигурна и не знам какво може да ни каже министър-председателят като пристигна от тази естрада тъкмо по тази тематика “. Тя акцентира, че няма никакви доказателства кой е отговорен за нещастието.

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов упрекна опозицията в примитивизъм:

„ Напоследък, нали знаете, че за сриването Бойко Борисов е отговорен, за повреждане на автомагистралата Бойко Борисов е отговорен, в Таити за тайфуна Бойко Борисов е отговорен. За какво ви е тук!? Повикайте го някъде и той ще се отзове на вас изключително, само че вие от сабалем да продължавате от оня негатив от малкия екран и да го превръщате в политика, не ви прави чест “.

След извършено гласоподаване Народното събрание отхвърли настояването на Българска социалистическа партия със 103 гласа „ срещу “. В гласуването не участваха депутатите от партия „ Воля “.

От Българска социалистическа партия желаеха и оставката на кмета Йорданка Фандъкова. В декларация от парламентарната естрада депутатът Иван Ченчев съобщи, че следващият драматичен случай в столицата е доказателство, че корупцията в ГЕРБ убива. От левицата приканиха за вдишване на политическа отговорност и обърнаха внимание, че през последните 12 години София се ръководи от ГЕРБ.

„ Този път номерът ви няма да мине. Няма да говорите по какъв начин и какво се е случило, кой бил отговорен там долу някъде, тъй като може би би трябвало да търсим политическата отговорност несъмнено от основната счетоводителка на региона. Чувате ли настояванията на българските жители? Чувате ли настояванията на тези опечалени фамилии? Чувате ли настояванията на всички естествени хора, които живеят и си заплащат налозите в България. Вие даже не желаете да поканите българският министър председател в Народното събрание “, съобщи Ченчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР