БСП поиска депутатите да изслушат вицепремиера и министър на отбраната

...
БСП поиска депутатите да изслушат вицепремиера и министър на отбраната
Коментари Харесай

БСП поиска изслушване на Каракачанов за пилотите, депутатите обаче - не

Българска социалистическа партия изиска депутатите да изслушат вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов за случая с водачите в Граф Игнатиево. Предложението обаче бе отхвърлено като точка от дневния ред на Парламента.
За него гласоподаваха 79 за, срещу бяха 48 и 62 се въздържаха.
Водената досега политика на отвод и отсрочване решение на проблемите в бранш сигурност доведоха до сегашната обстановка, съобщи от парламентарната естрада Николай Цонков от левицата, представен от БГНЕС.
„ Ние следим деликатно този развой и сме солидарни с настояванията на военнослужещите. Хората в системата и техните потребности са основата за стабилизиране на бранша за сигурност “, сподели още Цонков.
напомня, че през вчерашния ден (24 октомври) след края на държавното съвещание зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов съобщи, че част от водачите в Граф Игнатиево са показали нерешителност за осъществяване на полети, обвързвана на първо място, съгласно тяхната оценка, на незадоволителна подготовка и незадоволително летателни часове.
Ръководството на Министерство на защитата прави всичко допустимо да поддържа самолетите МИГ 29 в летателна валидност, която да разрешава воденето на естествена подготвителна активност, по този начин и носенето на дежурство по Air policing. Получени са 10 мотора по контракта с РСК-МИГ, от които 4 нови и 6 отремонтирани, увери Атанас Запрянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР