БСП почете 175-та годишнината от рождението на поета и революционер

...
БСП почете 175-та годишнината от рождението на поета и революционер
Коментари Харесай

БСП почете 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев в Калофер

БСП уважи 175-та годишнината от рождението на поета и бунтовник Христо Ботев. В тържествения митинг-поклонение в родния град на революционера Калофер се включиха зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Георги Свиленски, народните представители от левицата Веска Ненчева, Манол Генов, Петър Кънев, както и членове на общинската организация на БСП-Карлово.
„ Христо Ботев е това знаме, което към този момент над 100 години дава смисъл на нашето българско битие. Тук, в Стария Балкан е най-осезаемо възприятието на онази мощ, която най-вероятно е получил и той в своите малко 28 години.
Но 28 години, изпълнени с мъдрост и възторг и на бунтовник, който е осъзнал смисъла от това да бъде потребен на близък си, да бъде потребен на българите и да придвижи в жертва живота си в името на свободата и единението на българския народ. Това е било належащо тогава, належащо е и в този момент ”, сподели по време на честванията в Калофер националният представител от Карлово Веска Ненчева.
„ Всеки един българин би трябвало да черпи сили от творчество на Христо Ботев. Преди всичко би трябвало да отбележим неговата всеотдайност. За неговата обществена ориентировка би трябвало да бъде прочетена телеграмата, която той праща до Парижката комуна – тя доста ясно показва какви са били по това време неговите убеждения ”, сподели националният представител Манол Генов по време на отбелязването на 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев в Калофер.
Социалистите посетиха къщата-музей на Христо Ботев в Калофер и отдадоха респект с полагане на цветя пред  паметника на революционера, както и пред паметниците на майката на войводата Иванка Ботева и татко му - даскал Ботьо Петков.
Честването продължи с митинг-поклонение пред мемориалния комплекс „ Христо Ботев “, където представителите на левицата поставиха венци пред паметника на революционера.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР