БСП - Пловдив внесе предложение към председателя на Общинския съвет

...
БСП - Пловдив внесе предложение към председателя на Общинския съвет
Коментари Харесай

БСП Пловдив предлага смяна на статута на бившата сграда на БНБ

БСП - Пловдив внесе предложение към ръководителя на Общинския съвет постройката, в която се обитаваше Българска народна банка в града под тепетата, да бъде преобразувана от частна в обществена общинска благосъстоятелност. По този метод социалистите желаят да бъде спряна спекулацията с това, че постройката ще бъде предоставена на частни вложители.

В предлагането на Градския съвет на Българска социалистическа партия се желае да бъде инициирано публично разискване от Общински съвет, с цел да бъде взето поради публичното мнение при установяване предназначението на постройката.

Идеята на социалистите е да бъде построен Музей на Пловдив, посредством който да бъде уголемен изложбеният център на Регионалния археологически музей в града. Към сегашния миг артефактите, които са владеене на РАМ-Пловдив са на предпазване в София и военното отделение против сегашната постройка на музея. Една от тези хиляди полезности е и Панагюрското златно богатство. Идеята е тази неповторима за България и света полезност да бъде най-сетне изложена в оригинал пред необятната аудитория и то точно в града, който по документи следва да я стопанисва.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР