БСП отново предложи Комисия за разкриване на документите и за

...
БСП отново предложи Комисия за разкриване на документите и за
Коментари Харесай

БСП отново предложи закриване на комисията по досиета, ГЕРБ и ДПС не искат

БСП още веднъж предложи Комисия за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска да бъде преобразувана в Институт за национална памет, посредством който ще се подсигурява, че архивите на някогашната Държавна сигурност ще бъдат обект на откриватели и историци.

" Досегашната активност на комисията потвърди, че тя се употребява за чертаене на разграничителни линии в обществото и втълпяване на ненавист ", разгласи социалистът Желю Бойчев през днешния ден. Според сътрудника му Драгомир Стойнев ГЕРБ употребявали работата на комисията за оказване на напън върху избрани хора.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов предлагането на Българска социалистическа партия е несериозно, защото комисията по досиетата била част от интернационална мрежа със сходни комисии от други страни. По думите му комисията към момента има доста работа преди да премине в някаква друга форма.

Цветанов удостовери още, че ГЕРБ ще предложи депутатът Антон Тодоров за ръководител на комисията, защото " има нужната експертиза и е добър анализатор ".

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също изрази мнение, че комисията не би трябвало да бъде закривана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР