БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета.

...
БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета.
Коментари Харесай

БСП обяви остава ли в управляващата коалицията

БСП остава в ръководещата коалиция и поддържа актуализацията на бюджета. Toва се споделя в публична позиция на Националният съвет на Българската социалистическа партия. Тя е призната след извършена полемика на " Позитано " 20.

" В изискванията на натрупалите се рецесии и следствията от тях - Коронавирус, енергийна, инфлационна, обществена, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена рецесия, Националният съвет на Българската социалистическа партия смята провеждането на изключителни парламентарни избори в този момент в страната за нецелесъобразно ", акцентират още от левицата.

Българска социалистическа партия като държавнически виновна партия счита, че би трябвало да се одобряват законите, касаещи Плана за възобновяване и резистентност.

Съветът разпорежда на водача Корнелия Нинова и на управлението на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " да проведат диалози с партиите " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България " за разработване на стратегия за ръководство на страната в границите на сегашната коалиция със период до края на годината за превъзмогване на рецесиите посредством приемане на актуализация на Бюджет 2022 година, пакета закони, нужни за пускане на Националния проект за възобновяване и резистентност и правене и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР