БСП остана единствената алтернатива, която не се прегърна с ГЕРБ.

...
БСП остана единствената алтернатива, която не се прегърна с ГЕРБ.
Коментари Харесай

Само БСП не се прегърна с ГЕРБ

„ Българска социалистическа партия остана единствената опция, която не се прегърна с ГЕРБ. Не поддадохме нито за минута на изкушения, на оферти за присъединяване в сглобки, на мнения, на задкулисие. Нашата основна цел е битката с паралелната страната – „ джуджетата “, „ чекмеджетата “, клубовете SS. Години наред бяхме – поредни, кардинални и неотстъпчиви. Така ще продължи и отсега нататък “. Това съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за гласуването на първия мандат за несполучлив.
Според нея това е  натурален и естествен завършек на една ненормална коалиция. " Тя беше зачената порочно, тъй като тези, които желаеха да преборим със задкулисието и да се оправим с паралелната страна, се прегърнаха с мафията. И вместо да сторят това, предложиха да разделят с нея страната ", акцентира Нинова.
По думите й всичко това е било облечено в красиви думи за евроатлантизъм и висши цели, единствено че последните седмици доста добре са посочили, че мотор са били не висшите цели, а низшите пристрастености.
„ Висшите цели – Шенген, еврозоната, План за възобновяване и резистентност и повишението на качеството на живот на българите – се провалиха тотално. Приехте Шенген унизително единствено по въздух и вода, само че против това – мигранти. Еврозоната наподобява все по-далечна цел. ПВУ не е поправен и никой не знае каква ще е ориста на „ Мариците “ и на хилядите хора, които работят там. Нито за миг не проговорихте за промяна в опазване на здравето, в обучение, за приходи, за повишаващите се цени и за издевателствата на монополите върху българските жители “, уточни Нинова.
 Тя е безапелационна, че ръководство, което се движи от низши страсти - страха на едната част от отмъщение и алчността на другата част за власт, не може да просъществува.
Нинова прикани хората да мислят за кого гласоподават на идните избори: „ Мислете кой ви излъга, кой ви съобщи очакванията за смяна. Мислете и кой остана непрекъснат и правилен на това, за което сте ни изпратили през днешния ден. Това е „ Българска социалистическа партия за България “, изясни тя.
Българска социалистическа партия няма да взе участие в диалози за втория мандат и няма да го поддържа, както и не желае да получава третия подобен. „ Този парламент е привършен и това болшинство не може да реши съществените въпроси на България. Не желаем да участваме в сглобки, сделки, задкулисия и всичко останало за деленето на порциите на властта. Единственият излаз от тази мъка са нови избори “, аргументира се Нинова.
„ Борисов отсъства от залата, с цел да не носи още веднъж отговорност. Дамите от преговорния екип са тук. Съчувствам ви, че ви използва и вас, както използва и унищожи десетки партии през политическата си кариера, както ще унищожи и ПП-ДБ. Този човек прегръща и унищожава ", разяснява Нинова.
По-късно с 226 гласа " за ", без срещу и един " въздържал се " Народно събрание реши, че първият мандат за сформиране на държавно управление с претендент за министър председател Мария Габриел завършва несполучливо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР