БСП окончателно победи ГЕРБ на изборите за депутати в Европейския

...
БСП окончателно победи ГЕРБ на изборите за депутати в Европейския
Коментари Харесай

Финални резултати! БСП разгроми ГЕРБ във Видин

БСП дефинитивно победи ГЕРБ на изборите за депутати в Европейския парламент от 26 май, научи BulNews.bg. При 100% обработени протоколи на СИК-овете в региона данните демонстрират, че за Българска социалистическа партия са дали своят вот 33.19% от гласоподавателите. ГЕРБ изостават на втора позиция с утвърждението на 31.80% от хората.
Подредбата надолу остава непроменена. Трети се подреждат Движение за права и свободи с 15.96% от гласовете. Вътрешна македонска революционна организация получава поддръжката на 4.34% от гласоподавателите, а 2.87% са пуснали бюлетина с номер 23 за Воля. За обединяване Демократична България са дали своят вот 2.35% от хората.
Над границата от 1 % във Видин влиза и Път на младите (НДСВ и Новото време), които са получили 1.47%. Челната 9-ка се добавя от Атака и Минчо Куминев надлежно с 1.37 и 1.11%.
911 видинчани са стигнали до урните, само че не са дали гласа си за никого, сочат още данните на РИК.
Малка част от видинчаните са дали своят вот преференциално за кандидатите за евродепутати. Най-голяма поддръжка е получила лидерката на листата на алените Елена Йончева. За нея са дали своят вот 1024 индивида. Другият мощен състезател на Българска социалистическа партия е Сергей Станишев, който е събрал 779 преференции.
От ГЕРБ с най-вече гласове също е поставената под номер 1 Мария Габриел, която има 815 гласа. Останалите са се показали много по-скромно.
От претендентите на Движение за права и свободи най-голяма поддръжка е получил Делян Пеевски – 382 преференциални гласа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР