БСП официално получи мандата за съставяне на правителство от президента

...
БСП официално получи мандата за съставяне на правителство от президента
Коментари Харесай

БСП получи и върна мандата, отиваме на предсрочни избори

БСП публично получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев и го върна още в същия момент.
Лидерката на социалистите Корнелия Нинова одобри връчената опция от президента, само че изясни, че партията й няма да сформира кабинет в границите на този парламент и върна досието назад на Радев.
"С декрет номер 128 от през днешния ден ви разпореждам да излъчите претендент за министър-председател. Запознат съм въпреки всичко с решението на Националния ви съвет, само че в случай че сте трансформирали решението си, в този момент е моментът ", поде Радев.
"Нашето предпочитание беше да има държавно управление, което да реши няколко значими въпроса - да одобри обществени, стопански ограничения и да приготви Плана за възобновяване и резистентност. В името на тези цели подадохме ръка на втората парламентарно показана партия, само че тази ръка не беше призната ", съобщи Нинова.
"Няма справедлива опция да съставим кабинет. Няма смяна от решението на Националния ни съвет до момента и ви връщаме мандата ", сподели тя.
"Разбирам претекстовете ви, както и тези на "Има подобен народ ", сподели Радев.
Корнелия Нинова дойде на "Дондуков 2 " дружно с Кристиян Вигенин и Христо Проданов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР