БСП очевидно са безпомощни в предлагането на мерки за борбата

...
БСП очевидно са безпомощни в предлагането на мерки за борбата
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: БСП очевидно са безпомощни в предлагането на мерки за борбата с корупцията

Българска социалистическа партия явно са безпомощни в предлагането на ограничения за битката с корупцията, по тази причина се оправдават с отсъствието на министри на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС),каза вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила, представена от Фокус.

Тя посочи, че битката с корупцията несъмнено е една от най-важните тематики, само че и протичащото се във Варшава не е било по-маловажно, поради което тя е отпътувала за там. „ Ние бяхме на Консултативния съвет – изпратих заместник-министъра, като бях уведомила, че няма да отида. За това е неточно да се употребява това от Българска социалистическа партия като надали не, че ние не желаем да присъстваме. Напротив, аз изпратих отчет, уведомих и имаше кворум, тъй че моето неявяване по никакъв метод не е затруднило дебата. Даже имам информация от всички сътрудници, които са били на първото съвещание, че се е провел един извънредно градивен спор с чуване на отчетите “, сподели още Захариева.

Вицепремиерът уточни, че нейният отчет е бил публикуван и всички участници са имали опцията да се срещнат с него. „ Така или другояче решението се взе в този момент, когато аз присъствах и можех да изразя мнението си по него. И дано уважаемите сътрудници от Българска социалистическа партия (не знам дали са уважаеми всъщност) вместо да кажат какво те вършат и за какво вместо да сме фокусирани върху това по какъв начин да подобрим битката с корупцията и по какъв начин да създадем добър закон, гледаме единствено това кой да го назначава. Те явно са толкоз безпомощни в предлагането на ограничения в битката с корупцията, че употребяват да се оправдаят с отсъствието на двама министри, които авансово са уведомили президентството “, сподели тя.

Захариева изясни, че като част от администрацията на предходния президент Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила е взела участие в много от консултативните препоръки, и постоянно е имало министри, които са отсъствали. „ Но никой до момента не е употребявал това като коментар, че те не желаят да поддържат тематиката на дневния ред “, сподели вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР