БСП обяви, че обмисля да се обърне към Европейския съд

...
БСП обяви, че обмисля да се обърне към Европейския съд
Коментари Харесай

Какви са правата на баба Дора и другите? БСП ще пита Страсбург

БСП разгласи, че обмисля да се обърне към Европейския съд по правата на индивида поради стопаните, чиито животни бяха евтанизирани поради чумата в Странджа. Социалистите сезират и основния прокурор поради осъществени закононарушения и престъпления в Шарково.

Българска социалистическа партия продължава да стои зад тезата си, че дейностите на ръководещите в засегнатите от болестта региони, най-малко първоначално, са били противозаконни.

" Затова би трябвало да се носи отговорност. За разлика от тях, освен хвърляме димки за конспирации и всевъзможни други измислени пълзящи преврати, а действаме ", сподели лидерката на социалистите Корнелия Нинова, представена от " Фокус ". Тя заяви, че през днешния ден Българска социалистическа партия внасят в прокуратурата 11 страници сигнал и сезират основния прокурор за осъществени закононарушения в Странджа.

Според нея дейностите на управляващите по рецесията са основани на оскъдни заповеди, а заповедите за тях са подписани от заместник-директор на Агенция, а не от министър на земеделието.

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия ще сезира основния прокурор за заличаване на частна благосъстоятелност без документ въз основата, на което това се случва, както и за навлизане в частна благосъстоятелност без даване на заповед за това и за ограничение на достъпа на хората до персоналната им благосъстоятелност без документ, заповед или каквото и да е.

" Заравянето на убитите животни, считаме, че основава заплаха от епидемии и за това са отговорни хората, които го вършат. Липсата на обеззаразяване също е заплаха от разнасяне на епидемии и по тази причина би трябвало да се носи отговорност ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разгласи и че партията й поставя завършек на практиката да дава отговор на фантазиите на ГЕРБ и да ги опровергава.

" Няма да стане, в случай че ръководещите си мислят, че ще си фантазират и ние ще ги опровергаваме – приключихме с това ниво на политика ", сподели тя.

Лидерката разяснява обвиняванията, че Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация е вербуван от Българска социалистическа партия и че та стои зад провокации в Шарково.

" Сигурно още тайни теории ще чуем по този въпрос. Сега пък този Караколев бил от Българска социалистическа партия ли? Ако беше от Българска социалистическа партия, надали щеше да влезе при Бойко Борисов в Министерски съвет и да се схванат след митинга да продаде ползите на онеправданите хора ", сподели Нинова.

Тя беше безапелационна, че всеки може да си ражда, каквито желае конспирации, с цел да заглуши истината.

" А тя е, че страната се изправи против народа си и се провали в това, което направи в Странжда и единственият метод, с цел да се откри кой-кой е в тази работа, е този, който ви демонстрираме през днешния ден ", сподели Нинова и прикани, който има да споделя нещо да отива в органите, където това би трябвало да се откриват.

" Ако си мислят, че всеки ден ще си измислят всевъзможни мечти и ние всеки ден ще излизаме да ги опровергаваме, просто няма да стане. От събота, в случай че не сте разбрали - ние приключихме с това ниво на политиката. Единият по този начин, другият онака. По през целия ден жълтории и кавги ", отсече тя.

Българска социалистическа партия разгласи и че поддържа ветото на президента Румен Радев върху закона за приватизацията. Червените са подготвени да сезират и Конституционния съд, в случай че ГЕРБ още веднъж прегласуват закона.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР