БСП обвини управляващите в нарушения на правилника на парламента. Това

...
БСП обвини управляващите в нарушения на правилника на парламента. Това
Коментари Харесай

БСП с обвинение към управляващите, че има нарушения на правилника на парламента 

БСП упрекна ръководещите в нарушавания на правилника на Народното събрание. Това съобщи Кристиан Вигенин във връзка закриването на съвещанието на Народното събрание и дадената едночасова отмора, както поръчката за разглеждане на държавния бюджет за 2024 година по-късно, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Това, което ни провокира, е финалът на днешното съвещание, в което водещият съвещанието Росица Кирова три пъти закри съвещанието, след което даде отмора от един час. Искам да обърна внимание, че съвещанието на процедура е закрито. Никъде в практиката не написа, че то се закрива с удряне на звънец, то по-скоро е сигнал. Тя три пъти закри, освен това дефинира по кое време ще е идващото съвещание ", заяви той. 

" Целта е силово да се претупа бюджетът, макар че към момента има част, която не призната от Бюджетна комисия, става въпрос за част от плановете, които би следвало да бъдат включени в саия бюджет ", добави той. 

Вигенин дефинира и като безпрецедентно нарушение на разпоредбите недаването на отмора, поискана от името на парламентарната група на Българска социалистическа партия, по-рано през днешния ден в Народното събрание. 

" В директно нарушаване на правилника, което никой досега не си е разрешавал, беше отказана отмора поискана от парламентарна група. Изрично в правилника е казано, че почивката се дава неотложно, а ръководителят дефинира какъв брой дълга да е тя ", разяснява той. 

Заместник-председателят на Народното събрание сподели обаче, че Българска социалистическа партия ще взе участие в дебатите за бюджета за 2024 година и за измененията в Конституцията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР