БСП обсъжда на пленум днес ратификацията на Истанбулската конвенция. Очакват

...
БСП обсъжда на пленум днес ратификацията на Истанбулската конвенция. Очакват
Коментари Харесай

Истанбулската конвенция и парк Пирин на пленум на БСП

Българска социалистическа партия разисква на пленум през днешния ден ратификацията на Истанбулската спогодба. Очакват се разгорещени разногласия на " Позитано " 20, защото в партията са раздвоени по тематиката. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи на 3 януари, че социалистите не поддържат ратификацията и това е решението на Изпълнителното бюро. БСП не поддържа ратификацията на Истанбулската спогодба. Винаги сме се борили срещу насилието над дами и деца. Организирали сме и сме се включвали в национални акции в отбрана на техните права. Застъпвали сме се за равнопоставеност на мъжете и дамите. И отсега нататък ще отстояваме тези позиции. Но няма по какъв начин да приемем текстове в Истанбулската спогодба, които задължават: " страните да подхващат ограничения за поощряване на промени в обществените и културни модели на държание на дамите и мъжете за премахване на предубеждения, традиции, обичаи и всевъзможни други практики, учредени на стереотипни функции за дамите и мъжете ". Както и: “социален пол " и “включване на съгласуван с разрастващите се благоприятни условия на учащите се образователен материал по въпроси като нестереотипни функции на пола ", се споделя в позицията на Българска социалистическа партия преди дни. От партията призоваха правителството да отдръпна решението си и то да не се преглежда в Народното събрание.

Партията на Европейските социалисти обаче, отпред на която е Сергей Станишев, поддържа конвенцията. Европейската левици, част от която е и Българска социалистическа партия, споделя на уеб страницата си: Призоваваме за ратификация на Истанбулската спогодба от Европейски Съюз и всички страни членки, с цел да бъдат предпазени жертвите на принуждение и съдени причинителите.

В поддръжка на Истанбулската спогодба към този момент се произнесе и вицепрезидентът Илияна Йотова, който преди да влезе на " Дондуков " 2 бе евродепутат и водеше българската делегация на социалистите в Екологичен потенциал. 

Пленумът на Българска социалистическа партия ще прегледа общо 5 точки, измежду които и строителството в Национален парк " Пирин ". Доклад за настоящата политическа конюнктура ще изнеси водачът на партията Корнелия Нинова, ще бъдат изслушани и доклади за работата на парламентарната група и на общинските съветници в СОС. Ще се разискват и ограничения за възстановяване на работата на представителите на Българска социалистическа партия в локалната власт в страната. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР