БСП нямат интерес от предсрочни парламентарни избори. А причините за

...
БСП нямат интерес от предсрочни парламентарни избори. А причините за
Коментари Харесай

Социолог разкри чакат ли ни предсрочни избори след вота на недоверие ВИДЕО

Българска социалистическа партия нямат интерес от предварителни парламентарни избори. А аргументите за това са резултатите от предходните избори, които посочили, че левицата още отстъпва на ГЕРБ. Освен това за първи път в историята на левицата ще има директни избори за ръководител, разяснява пред Нова телевизия социологът доктор Димитър Ганев.

По думите му алените не могат да направи кабинет в това Народно заседание, защото ще би трябвало да прави коалиция с ВОЛЯ, Движение за права и свободи и „ Атака”.

„ Вотът на съмнение не значи предварителни парламентарни избори”, сподели още социологът.

Той изясни, че в случай че той мине, президентът Румен Радев би трябвало да даде мандат за сформиране на кабинет на първата политическа мощ. „ В този случай може да има сюжет със основаване на ново болшинство с присъединяване на ВОЛЯ.

Предсрочни парламентарни избори след този избор на съмнение са изцяло невъзможни, защото никоя от парламентарно показаните партии нямат политически интерес от такива”, изясни Ганев.

По думите му за триумфа на вота на съмнение не е задоволително ръководещите да получат по-малко от 121 гласа. „ Не е единственото изискване ръководещите да имат под 121 народни представители, а опозицията да събере повече от тях. Т.е. самостоятелните да гласоподават с нея. 1 позиция „ въздържал се” трасира ориста на тази инициатива”, добави той.

„ Този избор се употребява от Движение за права и свободи още веднъж да покажат своята опозиционност към тази власт”, безапелационен бе Ганев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР