„БСП няма възможност да върне парите и това наистина е

...
„БСП няма възможност да върне парите и това наистина е
Коментари Харесай

БСП не може да върне субсидията, а това е...

„ Българска социалистическа партия няма опция да върне парите и това в действителност е притеснително. Бюджетът, който сме гледали ние, като управление, беше с временен излишък за 2018 година над 5,5 млн. лева Има два типа избори в границите на годината и ръководството на финансовия запас е отговорност на Корнелия Нинова, нищо не се случва без неин подпис”. Това съобщи в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков.

БЛИЦ напомня, че в сряда стана ясно, че единствено Българска социалистическа партия е похарчила държавната дотация и няма по какъв начин да върне надвзетите пари в този момент . Според справката на Министерство на финансите Българска социалистическа партия има да връща 4 299 690 лв. поради това, че, както и останалите обединения, е получавала не по 11 лева, а по 13 лева

„ Това да имаме получени повече пари по отношение на това, което се поставя съгласно гласовете, които са за партията, също е отговорност на счетоводството и на тези, които знаят какви пари се получават”, сподели още той.

Според него казусът в актуалната обстановка се дължи на погрешно консумиране на финансов запас.

„ Сега ни следва съвещание на Националния съвет. Предстои да разберем по какъв начин са изразходвани тези средства. Ще обсъдим случилото се и би трябвало да намерим решение, което да е и с опция да бъдат подкрепени хората по места, които ще вършат локални избори”, уточни още той.

„ Частни лица не могат да финансират Българска социалистическа партия. Ние не сме партия, в която може да се чака корпоративен интерес и финансиране. Това е обвързвано и с нашата позиция за партийните дотации. Стратегически запас има в хилядите членове на партията. Важно е в този момент всичко да бъде разисквано и да се откри базисна поддръжка за идните кампании”, безапелационен бе Янков.

Относно оттеглената оставка на Корнелия Нинова той съобщи: „ Това е доста тежък удар върху рейтинга на политик. Последователността в политиката е значима и хората би трябвало да знаят, че се отстояват позиции и че те не се трансформират. Когато се търси поддръжката на хората би трябвало да се търси последователност”.

„ Сега обаче следва да възстановим престижа на Българска социалистическа партия и да потърсим поддръжка за идните избори. Българска социалистическа партия има опцията да се показа добре на тях”, сподели още Красимир Янков.

Целия диалог гледайте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР