БСП няма да участва в правителство на Мария Габриел с

...
БСП няма да участва в правителство на Мария Габриел с
Коментари Харесай

Те са си коалиция на войната: БСП отказа на ГЕРБ, оттегля се от преговорите за кабинет

БСП няма да взе участие в държавно управление на Мария Габриел с мандата на ГЕРБ, няма да го поддържа и излиза от договарянията за съставянето му.

Това разгласи водачът на партията Корнелия Нинова след съвещание на партийното управление и народните представители на левицата. И няколко часа след срещата си с кандидат-премиера Мария Габриел и и част от управлението на ГЕРБ. 

" Днес не получихме безусловно никаква ясна визия какво държавно управление, с кои задания ни се предлага. И съм сигурна, че нито един от вас няма никаква визия ", обърна се тя към част от личните си сътрудници, които бе събрала в залата за брифинги.

Нинова даде да се разбере, че главните аргументи за разрива са позициите на ГЕРБ за войната в Украйна и изнасянето на оръжие за там, както и за Истанбулската спогодба. И предложи на първата партия да договаря с втората за поддръжка. 

" Те са обединението на войната, те са джендърската коалиция ", заключи Нинова.

Оттеглянето на Българска социалистическа партия е решаващо за възможната колаборация сред тях, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Без алените депутати гласовете на трите други обединения не са задоволителни, с цел да бъде гласуван кабинет на Мария Габриел в пленарната зала.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР