БСП няма да участва в консултациите при президента. Това заяви

...
БСП няма да участва в консултациите при президента. Това заяви
Коментари Харесай

БСП няма да участва в консултациите при президента

Българска социалистическа партия няма да взе участие в консултациите при президента. Това съобщи Георги Свиленски пред президентската институция, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Свиленски акцентира, че президентът Румен Радев е назначил " допустимо най-партийно оцветения претендент за министър-председател ".

" Консултациите биха били естествени, в случай че тази среща беше единствено сред парламентарните групи без наличие на бъдещи служебни министри, без наличие на бъдещия длъжностен министър-председател да се приказва за това по кое време би трябвало да бъдат извършени изборите ", сподели той.

От Българска социалистическа партия смятат, че партиите нямат място и не би трябвало да вземат присъединяване в съставянето на кабинета и в избора на длъжностен министър-председател. " Партиите би трябвало да кажат мнението си по датата на изборите – дали да бъдат 2 в 1. Нашето мнение е, че изборите би трябвало да бъдат 2 в 1, т.е. 9 юни ", добави Свиленски и добави, че не желаят да бъдат обвързвани със съставянето на този длъжностен кабинет, който по думите му няма да бъде самостоятелен.

От Българска социалистическа партия обявиха, че се връщат в пленарна зала на Народното събрание, където хората са ги изпратили.

Според Свиленски евентуално задачата на тези съвещания при президента е " всички партии под една или друга форма да поемат някаква отговорност за този длъжностен кабинет ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР