БСП няма да участва в консултациите при президента. Това заяви

...
БСП няма да участва в консултациите при президента. Това заяви
Коментари Харесай

БСП отказа да участва консултациите при президента за служебния кабинет

БСП няма да взе участие в консултациите при президента. Това съобщи пред президентската институция  зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той акцентира, че президентът Румен Радев е назначил " допустимо най-партийно оцветения претендент за министър-председател ".

„ Парламентарната група на Българска социалистическа партия за България през вчерашния ден получи покана от президентската администрация за присъединяване в консултациите при президента във връзка измененията в Конституцията, по отношение на съставянето на длъжностен кабинет. Позицията на партията постоянно е била срещу измененията в Конституцията и съставянето на кабинет по този метод. Ние не одобряваме тези ремонти и този метод на сформиране на кабинет. Днес ние няма да участваме в консултацията “, съобщи той.

„ Президентът Радев назначи допустимо най-партийно оцветения претендент за министър-председател. Днес на срещата, доколкото разбираме, са поканени и бъдещите служебни министри, което изцяло обезсмисля провеждането на такива съвещания. Консултациите биха били естествени, в случай че тези срещи беше единствено сред парламентарните групи, без наличие на бъдещи служебни министри, без наличие на бъдещия длъжностен министър-председател, да се поговори за това, по кое време би трябвало да бъдат извършени изборите “, сподели Свиленски.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия не желае по никакъв метод да бъде обвързана със съставянето на този длъжностен кабинет.

„ Ние считаме, че партиите нямат място и не би трябвало да вземат присъединяване в съставянето на кабинета и в избора на длъжностен министър-председател “, сподели Свиленски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР