БСП няма да участва в консултациите при президента. Това заяви

...
БСП няма да участва в консултациите при президента. Това заяви
Коментари Харесай

БСП няма да участва консултациите при президента за служебния кабинет

БСП няма да взе участие в консултациите при президента. Това съобщи пред президентската институция  зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той акцентира, че президентът Румен Радев е назначил " допустимо най-партийно оцветения претендент за министър-председател ".

„ Парламентарната група на Българска социалистическа партия за България през вчерашния ден получи покана от президентската администрация за присъединяване в консултациите при президента във връзка измененията в Конституцията, по отношение на съставянето на длъжностен кабинет. Позицията на партията постоянно е била срещу измененията в Конституцията и съставянето на кабинет по този метод. Ние не одобряваме тези ремонти и този метод на сформиране на кабинет. Днес ние няма да участваме в консултацията “, съобщи той.

„ Президентът Радев назначи допустимо най-партийно оцветения претендент за министър-председател. Днес на срещата, доколкото разбираме, са поканени и бъдещите служебни министри, което изцяло обезсмисля провеждането на такива съвещания. Консултациите биха били естествени, в случай че тези срещи беше единствено сред парламентарните групи, без наличие на бъдещи служебни министри, без наличие на бъдещия длъжностен министър-председател, да се поговори за това, по кое време би трябвало да бъдат извършени изборите “, сподели Свиленски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР