БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които

...
БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев не е постигнал почти нищо за българския народ

„ Българска социалистическа партия няма да завоюват нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година ”, съобщи президентът в интервала 2012-2017 – Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.

Според него сред левицата и Румен Радев тлее напрежение със страшна мощ. Той изрази убеденост, че народът ще избере умно идния президент.

„ Във време на пандемия, когато хиляди хора изгубиха живота си, президентът Радев наруши законът за съвещателен съвет за национална сигурност и не го свика съвсем една година. Това е извънредно нарушаване и то пред очите на народа ”, съобщи Плевнелиев.

Той показа, че е удовлетворен от обстоятелството, че не е в листите на ГЕРБ за водачи, също и това, че към този момент не е настоящ държавен глава.

Според него един държавен глава няма още веднъж място в политиката. Той показа, че е в прелестни връзки както с политици от ГЕРБ, по този начин и с други политически сили, като да вземем за пример „ Демократична България ”, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи. Той показа, че огромна негова фантазия е ГЕРБ и „ Демократична България ” да се коалират.

„ Докога дясното ще е разцепено, вместо да прогледнат? Когато Царят пристигна на власт в България, опустоши всички. Ако Костов тогава не беше разцепил партиите, в случай че те бяха удържали фронта, тогава дясното, обединено, щеше да има нов, огромен късмет да се върне на сцената. Костов е един от водачите, които разцепиха дясното на доста и това не е добре. Аз съм очевидец, че ГЕРБ се пробваха да създадат обща платформа с „ Демократична България ”, а те избраха Мая Манолова и Българска социалистическа партия. Каква демократична партия са тогава? Те са следващата популистка групировка ”, съобщи Плевнелиев.

Той е на мнение, че в случай че „ Демократична България ” „ разчисти ” предишното, ще има ярко бъдеще. Същото важи и за партия ГЕРБ, която съгласно Росен Плевнелиев, също има потребност да даде път на новото потомство.

„ Лидерите на „ Демократична България ” мълчат за това, че Радев не съблюдава закона. Той не съблюдава Върховенството на закона. Как да им повярваме тогава? Радев не съблюдава конституцията всекидневно. Той няма право да желае оставката на основния прокурор и на държавното управление. Той го прави всекидневно, а това е нелегално. ГЕРБ позволиха стратегическата неточност да дадат президентската институция на този човек. Радев не е постигнал съвсем нищо за българския народ. Той няма какво да покаже, с изключение на, че непрекъснато плюе ръководещите и е един средностатистически популист, каквито виждаме непрекъснато на политическата сцена ”, съобщи президентът.

Според него политиците би трябвало да са тези, които дават предложенията за увеличение на работните заплати. Той е на мнение, че има напредък и не трябва да си затваряме очите за него.

„ Едно от позитивните неща, които можем да кажем за това държавно управление, е, че те с патриотичния фронт дадоха обещание на народа да вдигнат приходи и пенсии и могат умерено да кажат, че са постигнали тази цел. Всеки желае повече, само че тук вълшебната дума е успеваемост ”, счита Плевнелиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР