„БСП няма да се отметне от нито една своя позиция,

...
„БСП няма да се отметне от нито една своя позиция,
Коментари Харесай

БСП предлага радикална реформа при пенсиите и минималната заплата


„ Българска социалистическа партия няма да се отметне от нито една своя позиция, тъй като всяка една пази националните ползи на България. “ Това обявиха на среща с актива на Българска социалистическа партия от всички общини в Плевенска област зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев и националният представител и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев. В срещата присъединяване взе и зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев.

Българска социалистическа партия предлага необлагаем най-малко и преизчисление на пенсиите, оповестиха от пресцентъра на социалистите.

„ За нас е значимо да бъдат подхванати съответни ограничения за подкрепяне на възрастните хора - пенсиите би трябвало да бъдат нараснали поради инфлацията “, съобщи Иван Ченчев. Единият от разновидностите, който екипът на министър Георги Гьоков създава, е въвеждане на антиинфлационна добавка, която да бъде съобразена с растежа на повишаването на храните и стоките от първа нужда. Другият е да се промени швейцарското предписание, с цел да може увеличението на пенсиите да отразява в по-голяма степен инфлацията, изясни Иван Ченчев.

Проф. Румен Гечев направи обширен стопански разбор като акцентира: „ България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма необлагаем най-малко върху приходите. Ние предлагаме да освободим минималната работна заплата от този 10 %-ен налог. “ Той уточни, че тези пари, които ще постъпят в българските фамилии, ще бъдат значими за хората с минимални приходи, което в условия на рецесия е извънредно значимо.

Зам.-министър Стефан Бурджев даде изясненост по дейностите и ограниченията, които земеделското министерство подхваща в поддръжка на земеделските стопани и животновъдите.

Един то въпросите, които локалните структури от Плевенска област сложиха, с цел да се търси решение, беше обвързван с тежестта, която общините, лечебните заведения и детските градини изпитват поради нарасналите цени на електрическата енергия като консуматори на пазарен принцип.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР