БСП няма да покани за участие Левицата! в новото обединение,

...
БСП няма да покани за участие Левицата! в новото обединение,
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да покани Левицата в новото обединение, което организира

БСП няма да предложения за присъединяване " Левицата! " в новото обединяване, което възнамерява да сътвори с партии от левия набор, център и патриотични организации. Това сподели през днешния ден пред публицисти в Плевен водачът на социалистическата партия Корнелия Нинова. 

Тя уточни като главен мотив това, че по време на локалните избори на доста места " Левицата " " жестоко игра против Българска социалистическа партия, използваше наши членове за свои паралелни претенденти, разцепваше структури, посланията на акцията им бяха отправени само и единствено против Българска социалистическа партия, а не против модела " ГЕРБ " или различен политически конкурент. Няма по какъв начин да си сътрудничим ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Нинова разяснява и позицията на Партията на европейските социалисти (ПЕС) във връзка плануваното обединяване и дефинира като подправена вест изказванието, че в съюза ще участва партия " Атака ". 

" Не чухме ПЕС да реагира, когато държавното управление на Сергей Станишев управляваше с " Атака " и със " златния пръст " на Волен Сидеров. Очаквам минимум промяна в това изявление. Втората партия, която се загатва и по тази причина ни подлагат на критика, е на Николай Малинов, а той също не е поканен в този съюз, не е участвал и концепция не сме имали за това “, добави Нинова.

Според Нинова напускането на съвещанието на ОССЕ от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел е " непотребна проява ". 

Корнелия Нинова откри в Плевен през днешния ден районна среща с новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Сред участниците са членове на Изпълнителното бюро, народни представители от " Българска социалистическа партия за България ", регионални и общински ръководители, координатори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР