БСП няма да подкрепи в бюджета да бъде заложен 3%

...
БСП няма да подкрепи в бюджета да бъде заложен 3%
Коментари Харесай

Ще подкрепи ли БСП бюджет с 3% дефицит?

БСП няма да поддържа в бюджета да бъде заложен 3% недостиг. Това стана ясно от думите на депутата от левицата и някогашен обществен министър Георги Гьоков.

Новият финансов министър Асен Василев към този момент съобщи, че се работи за вид за бюджет с недостиг от 3%, който в границите на две седмици да бъде импортиран в Народното събрание. Днес депутатите разискват удължаването на бюджета. Срокът на в този момент настоящото удължение изтича на следващия ден.

" Дефицит от 3% единствено поради това да го реализираме за сметка на хората поради заледяване на обществените заплащания не е добре за страната, не е добре и за хората. Подкрепяме в границите на 4%-4,5% недостиг, което е обикновено. Вижте, откакто коронавирус рецесията удари цяла Европа, Маастрихсските критерии за 3% недостиг се нарушават от всички страни. Един недостиг с 4%-4,5%, който да даде опция на най-бедните пластове малко да глътнат въздух, не е закононарушение и не е неприятно за страната. Не мисля, че това ни отдалечава от еврозоната, тъй като останалите страни, които ще ни одобряват, когато видят, че имаме по-нисък недостиг от техния, въпреки и с малко отклоняване от Маастрихтските критерии, няма да е проблем ", сподели Гьоков в ефира на Българска национална телевизия.

Българска социалистическа партия е подготвена да беседва с другите партии за конституционна промяна, само че за момента няма изясненост какво се предлага, сподели още Гьоков.

" В този миг българинът се нуждае от поддръжка. Едно време в античния Рим са предложили самун и зрелища, в този момент останаха единствено зрелищата - пердах пред трибуната, правосъдна промяна, само че никой не знае каква ще е тя - единствено да сменим Гешев с някой различен. Конституционна промяна - подготвени сме да приказваме за конституционна промяна, само че би трябвало да знаем каква ще е тя ", уточни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР