БСП няма да подкрепи проекта за бюджет, предложен от служебното

...
БСП няма да подкрепи проекта за бюджет, предложен от служебното
Коментари Харесай

БСП: Няма да подкрепим бюджета на служебния кабинет

БСП няма да поддържа плана за бюджет, препоръчан от служебното държавно управление, разгласи през вчерашния ден водачът на партията Корнелия Нинова. По думите й в него има голословни разноски, занижени доходи и той е противообществен по своя темперамент. 
" Капиталовите разноски са нараснали на 10 милиарда лева за половин година, а не за цяла, без аргументация за какви планове са те. Заложени са с 1 милиарда по-малко доходи от смяната на решението от държавните сдружения да се събира 100% дял. Служебният кабинет планува 50%. Залагат се разходи по целия План за възобновяване и резистентност, без да са планувани доходи ", разясни Нинова.
" Ще се борим с всички сили да не продължава това най-бедните и уязвимите, междинната класа и младите фамилии да не заплащат цената на рецесиите ", безапелационна бе соцлидерката. 
" Настояваме нарастването на минималната заплата за 500 000 души от 1 юли да стане 850 лв.. Майчинството за втората година да стане колкото минималното възнаграждение. Ще желаеме и безвъзмездни медикаменти за децата ", акцентира тя.
Българска социалистическа партия упорства служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента. " Питаме правилно ли е, че за първите месеци на 2023 година са изхарчени повече от плануваното по закон? Вярно ли е, че първият транш по Плана за възобновяване и резистентност не са употребявани по предопределение? Служебният кабинет желае да им узаконим беззаконията - това няма по какъв начин да стане ", безапелационна бе Нинова.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР