БСП няма да подкрепи предложения от служебното правителство проект за

...
БСП няма да подкрепи предложения от служебното правителство проект за
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи бюджета, предложен от служебния кабинет

БСП няма да поддържа оферти от служебното държавно управление план за бюджет, защото счита, че в него има голословни разноски, занижени доходи и той е противообществен. Това разгласи лидерката на партията Корнелия Нинова на конференция.

Решението е взето, откакто финансовия съвет и партийните структури на Българска социалистическа партия са разискали бюджета. Нинова подчертава, че един от главните проблеми са високите финансови разноски, които са заложени на 10 милиарда лева Тя счита, че те са прекомерно високи спрямо предишни години, а и практиката показвала, че те се харчат по-малко, в сравнение с е залагано.

" Няма никаква аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо могат да се понижат разноски. Капиталовите разноски са значими за България - това е капиталовата стратегия, която подсигуряват инфраструктура и рационализация, само че считаме, че те са нараснали ", съобщи Нинова.

Социалистическата партия ще упорства в бюджета да бъде включено нарастване на минималната работна заплата за 500 хиляди служащи и работещи небогати от 1 юли, както и майчинството за втората година да бъде колкото минималната заплата.

От партията ще упорстват и за доклад на осъществяването на бюджета до момента, като желаят чуване на финансовия министър Росица Велкова.

" Настояваме чуване в Народното събрание пред всички...(да е ясно) какво е настоящото положение на страната. Искаме справедлива оценка досега преди да гласуваме идващия бюджет ", сподели Нинова.

Лидерката на Българска социалистическа партия отговори и на въпрос по отношение на съставянето на държавно управление с първия мандат, като изясни, че в случай че някой от мандатоносителите предложения партията на среща, те ще беседват с тях. После след вътрешнопартийно допитване ще бъде взето решение дали да поддържат кабинет или не.

" Ще изчакаме. Ако ГЕРБ и новата коалиция сформират държавно управление, ще бъдем негова съпротива ", съобщи тя.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР