БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ, оглавено

...
БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ, оглавено
Коментари Харесай

Корни, Киро и Ицето срещу кабинет Гарбовски

БСП няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ, управлявано от проф. Николай Габровски, удостовери водачът на партията Корнелия Нинова и добави, че в случай че бъдат поканени на диалози, социалистите ще отидат, с цел да заявят позицията си персонално:

„ Позицията на „ Българска социалистическа партия за България “ – няма да подкрепим държавно управление с първия мандат на ГЕРБ и с претендент за министър-председател професор Габровски. Ако ни поканят на среща, ще отидем с цел да го заявим в очите им “.

Българска социалистическа партия остава твърдо зад поправките в Изборния кодекс, без значение дали президентът ще наложи несъгласие. Обратът в позицията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който разгласи, че би подкрепил президента в това

„ Трудно ми е към този момент да проследявам мисълта на господин Борисов и спряхме да се напрягаме по този въпрос. Сутрин споделя едно, на обяд друго, вечер трето. Ще гласуваме „ за “ измененията в Изборния кодекс такива, каквито ги предложихме “.

Долу-горе същото разгласи и някогашният шеф на Нинова – експремиерът Кирил Петков.

„ Професор Габровски, доколкото знам има добра известност в неговата си специалност. Аз имам почитание към всички лекари в България, изключително в такава сложна компетентност, само че това няма доста общо с политиката. В политиката заплахата е кой действително взима решения “, сподели оповестеният за самозванец от Румен Радев експремиер.

Пак долу-горе същото разгласи и третия някогашен съдружен сътрудник на Политическа партия – Христо Иванов.

„ Ако има късмет за сформиране на държавно управление в границите на 48-ия парламент, то той е с втория мандат – на „ Продължаваме промяната “. Това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов и добави, че парламентарната група е отворена за диалози, само че колкото и респектираща да е кандидатурата на проф. Гарбровски за министър председател, кабинет с мандат на ГЕРБ няма по какъв начин да бъде подсилен от дясната коалиция “, разсъждава Иванов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР