БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, на

...
БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Най-важно е да приемем държавния бюджет, защото преговорите за правителство ще се проточат

БСП няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи и на " Възраждане ", съобщи Корнелия Нинова 

" Най-важно е да приемем държавния бюджет, тъй като е явно, че договарянията за държавно управление ще се проточат ". Това разяснява в Русе председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, предаде .

По думите ѝ срещата сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната ", планувана за на следващия ден, наподобява " странна, поради това какъв брой остри бяха и са връзките сред ГЕРБ и " Продължаваме Промяната ".

" Да забележим какво ще излезе от нея - дали това е първа крачка за държавно управление, или е пиар, с цел да може, в случай че не се стигне до държавно управление, да се търси виновност в някой различен ", сподели Нинова.

Тя разяснява още, че Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи и на " Възраждане ".

" Когато отиде вторият мандат в " Продължаваме Промяната " и в случай че ни поканят, ще се отзовем на диалози ", сподели Нинова.

Ако третият мандат бъде връчен на " Български напредък ", ръководителят на Българска социалистическа партия съобщи, че " тогава ще разсъждаваме и ще забележим ".

Нинова е в Русе за среща с локалните структури на партията, която е част от обиколката ѝ в страната. Ще бъдат дискутирани настоящата политическа конюнктура, оферти за нова стратегия и идея за промени в Устава на Българска социалистическа партия.

Нинова изясни, че хората желаят цените да бъдат овладени и нарастване на приходите.

" И това ще бъде нашето държание в Народното събрание. Ние започнахме диалозите с другите партии за бюджета. Искаме таван на цените, две цени за заплащане на електрическата енергия, минимална заплата от 850 лв., майчинството да следва минималната заплата, за децата да има безвъзмездни медикаменти и учебници, а младежите - до 26 години, да бъдат освободени от заплащане на налог върху приходите ", сподели Нинова.

Тя разяснява, че не е наложително да има постоянно държавно управление, с цел да бъде признат бюджетът. По думите ѝ е належащо рационално болшинство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР